Γιώργος Ιατρίδης: Έπαθα πανικό, έπεσα στο έδαφος και με συνέλαβαν (Video)

Μετά την περιπέτεια που έζησε στην Κωνσταντινούπολη, όπου τον συνέλαβαν στην Τουρκία για συμμετοχή στα επεισόδια της πλατείας Ταξίμ, ο Γιώργος Ιατρίδης επέστρεψε στην Ελλάδα και την οικογένειά του.

Ο Έλληνας φοιτητής βρισκόταν στην Τουρκία για το μεταπτυχιακό του. Ελληνικά μέσα ενημέρωσης του είχαν ζητήσει ανταποκρίσεις. Γι’ αυτό και κάθε βράδυ πήγαινε στην πλατεία Ταξίμ για να δει τι συμβαίνει. Έβγαινε και στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ.

Το βράδυ της Δευτέρας έκανε το ίδιο. Όμως ξαφνικά, η αστυνομία άρχισε να κάνει χρήση χημικών και λίγα λεπτά μετά, τον συνέλαβε μαζί με άλλους ξένους.

Ο Γιώργος Ιατρίδης επέστρεψε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στην περιπέτεια που έζησε στην Κωνσταντινούπολη.

«Δεν υπήρχαν κάποιες ταραχές, δεν υπήρχε πετροπόλεμος. Η αστυνομία δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία της. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά έγινε μια επιχείρηση της αστυνομίας όπου πέσανε δεκάδες δακρυγόνα. Εκείνη τη στιγμή επικράτησε πανικός. Έπαθα πανικό, δεν μπορούσα να αναπνεύσω και έπεσα στο έδαφος όπου μετά από λίγα λεπτά η αστυνομία με συνέλαβε με την κατηγορία ότι συμμετέχω στα επεισόδια. Παρ’ όλα αυτά αποδείχθηκε από το φωτογραφικό υλικό και τον έλεγχο του εισαγγελέα, ότι είμαι εντελώς αθώος και όλες αυτές οι κατηγορίες είναι ψευδείς», δήλωσε τα ξημερώματα κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 


Σχόλια