Δίκη Σεργιανόπουλου: Ισόβια για τον δολοφόνο του ηθοποιού

Με ισόβια κάθειρξη κατηγορήθηκε ο Δαυίδ Μουρτινέλι, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου στις 3 Ιουνίου 2008, μετά την αγόρευση-καταπέλτη του εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας υποστήριξε πως δεν έπρεπε να αναγνωριστεί στον Μουρτινέλι ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ούτε η κατηγορία της ληστείας να μετατραπεί σε κλοπή.

Πρωτόδικα στον Μουρτινέλι είχε επιβληθεί συνολική ποινή 20 ετών και 10 μηνών. Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, ο εισαγγγελέας σε μια αγόρευση καταπέλτη εναντίον του κατηγορούμενου, τον χαρακτήρισε 

«επικίνδυνη προσωπικότητα που έχει διαπράξει ένα στυγερό σε έγκλημα», που «ήθελε να εξοντώσει με τον τρόπο που εξόντωσε το θύμα».
Και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Είναι ένα ιδιαίτερα έξυπνο άτομο. Τα καταιγιστικά τραύματα του θύματος και το λύγισμα της λάμας του μαχαιριού βοούν για τη βιαιότητα. Το θύμα δεν μπορούσε να αμυνθεί. Ο κατηγορούμενος ήθελε να το αποτελειώσει για να μην τον κατονομάσει. Ήθελε να θάψει μέσα στη σιωπή το θύμα». Ο εισαγγελέας τόνισε πως ο κατηγορούμενος δεν ενήργησε με πανικό ή με τρόμο και γι’ αυτόν τον λόγο μετά την πράξη του «με ψυχραιμία προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα για να φύγει πατώντας μέσα στα αίματα του θύματος».

Ο εισαγγελέας ζήτησε να μην ληφθεί ως ελαφρυντικό ο πρότερος έντιμος βίος του κατηγορούμενου, καθώς «δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι η βούληση του κατηγορουμένου ήταν η ληστεία και συνδέεται άρρηκτα με τη θανάτωση του θύματος. Εσφαλμένα το πρωτοβάθμιο δικαστήριο προέβη στη μετατροπή της κατηγορίας για ληστεία σε κλοπή και εσφαλμένα του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

Σοκαριστική η απολογία του κατηγορούμενου

Την ίδια ώρα, ο κατηγορούμενος στην απολογία του δήλωσε μετανοημένος και επανέλαβε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον ηθοποιό και πως το θύμα τον απείλησε με μαχαίρι, προκειμένου να δεχθεί να του κάνει στοματικό έρωτα, γεγονός που τον έκανε να αισθανθεί έντονη προσβολή, γιατί δεν είναι ομοφυλόφιλος. Είπε: «Δεν είχε δικαίωμα να μου προτείνει να κάνω ό,τι θέλει, δεν είμαι… Δεν ήξερα αν ήθελε να με… ή να με σκοτώσει. Δεν μπορεί να με προσβάλει με αυτόν τον τρόπο, έχω αξιοπρέπεια, είμαι οικογενειάρχης. Ήρθα εδώ για να δουλέψω και να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν είχα σκεφτεί να κλέψω και να κάνω κακό. Δεν έκανα τέτοιου είδους δουλειά. Λυπάμαι αφάνταστα γι’ αυτό που έγινε. Κάθε φορά ζητάω από τον Θεό να γυρίσει πίσω ο χρόνος και να ανατρέψω όλο αυτό που έγινε».

Όταν ρωτήθηκε να αξιολογήσει τι είναι καλύτερο να είναι κανείς ομοφυλόφιλος ή δολοφόνος, απάντησε: «Για μένα και τα δύο είναι απαράδεκτα. Ίσης απαξίας». Στη διάρκεια της δίκης, διαβάστηκε και επιστολή της συζύγου του, η οποία δήλωσε ότι του συμπαρίσταται και ότι λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, δεν μπορεί να μεγαλώσει μόνη τα δύο παιδιά τους.
Σχόλια