Δασκαλόπουλος ΣΕΒ: «η συνταγή δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα»

Τολμηρές διορθωτικές κινήσεις ζητάει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, προκειμένου η χώρα να μη βρεθεί μπροστά στα ίδια αδιέξοδα των Οκτώβριο.

«Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή ουσιαστικά εξυπηρετεί ένα στόχο: την αποδέσμευση μίας ακόμα δανειακής δόσης», αναφέρει ο κ. Δασκαλόπουλος, συμπληρώνοντας πως «η μόνιμα στρεβλή δημοσιονομική διαχείριση το εμποδίζει να προσφέρει δημοσιονομικό όφελος».

Τονίζει ακόμη ότι «η μεταρρυθμιστική του αξία, που επικεντρώνεται στον τομέα της φορολογίας, είναι μονοδιάστατη και ελλειμματική».

«Στην κυβέρνηση εναπόκειται, έστω και την τελευταία στιγμή, να ολοκληρώσει τη μοναδική και μεγάλη μεταρρύθμιση που επιχειρεί με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη εφαρμογή του και -το κυριότερο- προσδίδοντάς του την αναπτυξιακή διάσταση που λείπει παντελώς. Η δουλειά για ένα σύγχρονο φορολογικό πλαίσιο είναι ακόμα μπροστά μας», συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Σημειώνει ακόμη ότι «μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να μετριάσουμε την ύφεση. Να αποτρέψουμε τον κίνδυνο να καταστεί η ανεργία μόνιμη. Να αποφύγουμε την ευρύτατη υποβάθμιση του παραγωγικού ιστού της χώρας. Να μην καταφεύγουμε σε ισοπεδωτικές και στην πράξη αναποτελεσματικές παρεμβάσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλόπουλο, «είναι σαφές ότι η συνταγή δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει πως «διαθέτουμε ακόμη ένα απειροελάχιστο περιθώριο για τολμηρές διορθωτικές κινήσεις και για το δικό μας αναπτυξιακό σχέδιο». «Διαφορετικά», προσθέτει, «είναι σίγουρο ότι τα ίδια αδιέξοδα θα τα βρούμε μπροστά μας τον Οκτώβριο. Και τότε θα είναι πολύ αργά».


Σχόλια