Δείτε ποιος είπε: «Οι Γερμανοί είναι φίλοι σας»

«Στη Γερμανία θα βρείτε ένα φίλο» είπε ο κύριος Φούχτελ μιλώντας εξ ονόματος της γερμανίδας καγκελαρίου όπως διευκρίνησε στην ομιλία του στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Τη στήριξη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ , μετέφερε ο εντεταλμένος της στη Ελληνο-γερμανική Συνέλευση, κ. Χόακιμ Φούχτελ μιλώντας χθες στην ετήσια γενική συνέλευση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού – Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

«Στη Γερμανία θα βρείτε ένα φίλο» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Φούχτελ, συμπληρώνοντας πως «αυτό το λέω εξ ονόματος της καγκελαρίου», αποσπώντας ένα θερμό χειροκρότημα από τους παρισταμένους. Ο κύριος Φούχτελ αναφέρθηκε επίσης στο έντονο ενδιαφέρον εταιρικών γιγάντων της Γερμανίας να στηρίξουν την αύξηση της εγχώριας παραγωγής, αλλά και της απασχόλησης (μέσω της «δυαδικής εκπαίδευσης»).

Με το ίδιο, θετικό πνεύμα μίλησε για την Ελλάδα και ο βασικός προσκεκλημένος της φετινής συνέλευσης του Ελληνογερμανικού επιμελητηρίου και πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης τοπικών Ταμιευτηρίων (Sparkassen), κύριος Γκέοργκ Φάρενσον, πριν αναγγείλει την επέκταση του δικτύου καταστημάτων Sparkassen και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο και την Κεντρική Μακεδονία.

«Το μυστικό της επιτυχίας των Sparkassen είναι η προστασία των καταθέσεων κάθε περιοχής και η υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ανεξάρτητα από την εκάστοτε οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας» δήλωσε ο κύριος Φάρενσον.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού επιμελητηρίου, κ. Μιχάλης Μαίλης, επισήμανε πως «ακόμα και υγιείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα κινδυνεύουν από την έλλειψη ρευστότητας» και πως αυτή η έλλειψη «θα παραταθεί παραπέρα ακόμα και μετά την ανακεφαλαίωση των συστημικών τραπεζών».

Εξάλλου, ο κος. Φάρενσον αναφερόμενος στους Έλληνες, είπε πως «είστε παράδειγμα επιτυχίας διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» λόγω της μείωσης του ελλείμματος στον προϋπολογισμό και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, αλλά και των εργατικών αμοιβών και του πληθωρισμού.

Παράλληλα ο κ. Φάρενσον εκτίμησε πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι το υπέρογκο δημόσιο χρέος, το οποίο είναι μη – χρηματοδοτήσιμο».

«Γι΄ αυτό, πρέπει να υπάρξει νέο κούρεμα. Ωστόσο, μην προτρέχετε», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης χρηματοπιστωτικής ένωσης στην Ευρώπη, λέγοντας πως ένα πρόωρο κούρεμα θα έθιγε τις τράπεζες.

πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Σχόλια