Δείτε τη «βασίλισσα» της Lufthansa στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Δείτε τη «βασίλισσα» της Lufthansa στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε την Τρίτη η «βασίλισσα των αιθέρων», το μεγαλύτερο Β747-8 της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa.

H νέα ναυαρχίδα Lufthansa έκανε το πρώτο touch-down σε ειδική τελετή παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννης, του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και συνεργατών της εταιρείας.

Όπως δήλωσε στέλεχος της εταιρείας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Ελλάδα αποτελεί την ιδανική επιλογή για την παρουσίαση του αεροσκάφους, καθώς φημίζεται για τη μοναδική και γνήσια φιλοξενία της. Πρόσθεσε ακόμη ότι η Lufthansa, με παρουσία στην Ελλάδα περισσότερο από μισό αιώνα, «επέλεξε την Αθήνα και το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για την παρουσίαση του εντυπωσιακού αυτού αεροσκάφους, καθώς θεωρεί την Ελλάδα ως μια σημαντική ευρωπαϊκή αγορά, δηλώνοντας την πρόθεσή της να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους ισχυρούς ελληνο-γερμανικούς δεσμούς».

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε παραγωγή επιβατικό αεροσκάφος της Μπόινγκ και είναι μια αναβαθμισμένη και μεγαλύτερου μήκους εκδοχή του κλασικού, θρυλικού 747. Η καμπίνα του έχει χωρητικότητα 358 επιβατών με 8 θέσεις First Class, 92 θέσεις Business Class και 258 Economy Class.

lufthansa2Σχόλια