Δείτε τον οδηγό του μοιραίου τρένου στην Ισπανία

Δείτε τον οδηγό του μοιραίου τρένου στην Ισπανία

Στο νοσοκομείο υπό αστυνομική επιτήρηση είναι ο 52χρονος Francisco Jose Garzon, οδηγός του τρένου, που εκτροχιάστηκε στη Γαλικία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 80 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες (94 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση).

Ο 52χρονος οδηγός που είχε εμπειρία 30 ετών επομένως ήταν βετεράνος των σιδηροδρόμων, όπως ανακοίνωσε η Renfe, η εταιρία των σιδηροδρόμων του ισπανικού κράτους.

franciscojosegarzon

Εν τούτοις έχει αναφερθεί ευρέως πως πήρε μια απότομη στροφή όπου το επιτρεπόμενο όριο ήταν 80 χιλιόμετρα την ώρα με υπερδιπλάσια ταχύτητα.

Πολλές εφημερίδες δημοσίευσαν αποσπάσματα από το λογαριασμό του στο Facebook , όπου υπερηφανευόταν, ότι οδηγεί με υψηλές ταχύτητες. Ο λογαριασμός έκλεισε νωρίς την Πέμπτη.

Ο οδηγός δεν ήταν «διαθέσιμος» για να σχολιάσει τις σχετικές αναφορές μεταδίδει το πρακτορείο Reuters ούτε κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί η οικογένειά του ή να βρεθεί αν έχει οριστεί δικηγόρος.

spain26n

Σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε και πήρε τον έλεγχο του τρένου 65 χιλιόμετρα νότα του Santiago. O Francisco εγκλωβίστηκε μέσα στο τρένο αρχικά.

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων των σιδηροδρόμων δήλωσαν ότι είναι πολύ νωρίς για να πουν αν ο οδηγός φέρει ευθύνη. «Το ανθρώπινο λάθος είναι πάντα μια πιθανότητα, και για να αποφεύγονται τα ανθρώπινα λάθη, τι έχουμε; Έχουμε την τεχνολογία», δήλωσε ο Miguel Ángel Cilleros υπεύθυνος της ένωσης UGT.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΣχόλια