ΔΕΗ: Απειλεί με διακοπές μες στο καλοκαίρι!

Την προκήρυξη γενικής απεργίας διαρκείας, με αίτημα να πέσει η κυβέρνηση και η πολιτική που ασκεί, πρότεινε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

Ειδικότερα, η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Φωτόπουλος περιλαμβάνει:

1)καθημερινή περιφρούρηση του κτιρίου της ΕΡΤ από όλους τους συνδικαλιστές, όλων των ομοσπονδιών, όλων των σωματείων σε 24ωρη βάση

2)καθημερινές συγκεντρώσεις μετά το σχόλασμα όλων των εργαζομένων έξω από το κτήριο της ΕΡΤ

3)σε 20 ημέρες γενική πολιτική απεργία διαρκείας, προκειμένου να υπάρξει καλή οργάνωση με περιοδείες σε όλους τους χώρους.

Ο κ. Φωτόπουλος επιτέθηκε και εναντίον της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, καταλογίζοντας εγκληματικά λάθη, λόγω των οποίων οι εργαζόμενοι έπαψαν να συμμετέχουν στις απεργίες.

«Εξαιτίας των εγκληματικών «λαθών» της ηγεσίας της ΓΣΕΕ αλλά και της ανοχής σε αυτά τα «λάθη» πολλών συνδικαλιστών και σε χαμηλότερο επίπεδο, εξαιτίας του τρόπου που οργανώθηκε ο «αγώνας» και η «αντίσταση» του εργατικού κινήματος
-που μόνο αγώνας και αντίσταση δεν ήταν (γι’ αυτό και οι πολιτικές της τρόϊκας πέρασαν)- οι εργαζόμενοι που πριν ένα χρόνο συμμετείχαν στους αγώνες (σ΄ αυτούς αναφέρομαι) έπαψαν πλέον να συμμετέχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Και όχι μόνο αυτό, με τις αλλεπάλληλες ήττες πέρασε και στη συνείδηση τους η καταστροφική λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο, «με δεδομένο το γεγονός του ότι ο κόσμος που συμμετείχε πριν ένα και δύο χρόνια δεν συμμετέχει πλέον σε 24ωρες γιατί όπως ο ίδιος λέει τις θεωρεί χαμένα μεροκάματα», η πρότασή του είναι να εισακουσθεί η φωνή τους και να αποφασιστεί απεργία διαρκείας σε όλους του χώρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

 

 

 

 


Σχόλια