Δεκαεπτά εκατ. τουρίστες «περιμένουμε» φέτος!

Ούτε ένα ούτε δυο αλλά 17 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών έχει βάλει στόχο ο ελληνικός τουρισμός φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα κύρια αεροδρόμια της χώρας, το πρώτο πεντάμηνο του 2013.

Σύμφωνα και με τα στοιχεία όμως πουδημοσιεύει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων,

ήδη στο διάστημα Ιανουαρίου- Μαΐου ο ελληνικός τουρισμός τρέχει με αύξηση 6,05% στις αεροπορικές αφίξεις σε σχέση με πέρυσι. Σε απόλυτα νούμερα, το πρώτο πεντάμηνο του 2013, επισκέφθηκαν την Ελλάδα από αέρος 2.441.276 τουρίστες, όταν το 2012 είχαν έλθει 2.302.107 τουρίστες.

Σε ό,τι αφορά τις αφίξεις ανά την Ελλάδα, στο σύνολο των ελληνικών προορισμών παρατηρείται σημαντική άνοδος.

Η Μύκονος είναι το νησί που σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο, καθώς οι αφίξεις κινήθηκαν με άνοδο 125,5% σε σχέση με πέρυσι.
Μπορεί οι υπόλοιποι τουριστικοί προορισμοί της χώρας να μην ακολουθούν την εκρηκτική άνοδο των αφίξεων στη Μύκονο, ωστόσο τα διψήφια ποσοστά δίνουν το φετινό στίγμα: η Ζάκυνθος κινείται με άνοδο 33,2%, η Κεφαλονιά με 29,5%, τα Χανιά με 26,3%, η Σαντορίνη με 22,7%, η Κέρκυρα με 23,9%, η Κως με 20,2%, η Σκιάθος με 18,3% κλπ.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τις αφίξεις στην πρωτεύουσα της χώρας, καθώς το πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου, οι αφίξεις τουριστών κινήθηκαν με πτώση 5,5%.

Οι φορείς του κλάδου πάντως, εμφανίζονται αισιόδοξοι καθώς οι επόμενοι μήνες είναι οι πλέον παραγωγικοί για το ελληνικό τουριστικό προϊόν.


Σχόλια