Δεν επιβεβαιώνεται θάνατος διαδηλωτή από σφαίρα

Δεν επιβεβαιώνει ότι σκοτώθηκε από σφαίρα ο νεαρός διαδηλωτής που πέθανε χθες στην Χατάι, στην νότια Τουρκία, η πρώτη έκθεση από την νεκροψία όπως δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας.

«Η νεκροψία δεν έδειξε κανένα σημείο εισόδου ή εξόδου μιας σφαίρας πυροβόλου όπλου, ούτε κάποιο τραύμα στους εγκεφαλικούς ιστούς που να δείχνει την τροχιά» μιας σφαίρας, διευκρίνισε ο εισαγγελέας.

Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν κάταγμα στην κρανιακή κοιλότητα 3 επί 2,5 εκατοστών, χωρίς ωστόσο να μπορούν προς το παρόν να αποφανθούν για τα αίτια του θανάτου του νεαρού διαδηλωτή, πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του κυβερνήτη της Χατάι είχε αναφέρει νωρίτερα ότι ο Αμπντουλάχ Κομέρτ, ηλικίας 22 ετών, εξέπνευσε στο νοσοκομείο, αφού τραυματίστηκε σοβαρά «από πυροβολισμούς που ερρίφθησαν από ένα άγνωστο πρόσωπο».

Αντικυβερνητικοί ακτιβιστές δήλωσαν ωστόσο ότι ο νεαρός άνδρας τραυματίστηκε στο κεφάλι από πυροβολισμό της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του κυρίου κόμματος της αντιπολίτευσης, Χασάν Ακγκιόλ, τον οποίο επικαλείται το δίκτυο πληροφόρησης NTV, ο Αμπντουλάχ Κομέρτ ήταν μέλος της νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

 

 
Σχόλια