«Δεν μπορούσαμε να συμβιώσουμε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου»

«Δεν μπορούσαμε να συμβιώσουμε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου» είπε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 και δικαιολογώντας την αποχώρηση της ΔΗΜ.ΑΡ από την κυβέρνηση:

«Είμαστε η Αριστερά της δημοκρατίας και δεν είναι καθόλου εύκολο και αποδεκτό να συμβιώνουμε, με μία παγίωση της διακυβέρνησης, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ούτε με σχεδιαζόμενες συντηρητικές αλλαγές στο νόμο της ιθαγένειας, ούτε με πρακτικές και μεθοδεύσεις στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ούτε με το πρωτοφανές μαύρο στις τηλεοπτικές οθόνες».

Για όλο το προηγούμενο διάστημα όπως είπε ο κ. Χατζησωκράτης, η ΔΗΜ.ΑΡ πορεύτηκε ως αριστερά της ευθύνης, ενώ «υλοποιήθηκαν πολύ λίγα πράγματα από την προγραμματική συμφωνία». Αντίθετα, όπως διευκρίνησε οι κ. Χατζησωκράτης, προωθήθηκαν κάποια άλλα που ήταν αντίθετα. «Παραμέναμε όμως με την προσδοκία του βάθους χρόνου, μιας και το τρέχον κάθε φορά ήταν οι ακραία πειστικές απαιτήσεις της τρόικα για την εξασφάλιση των δόσεων»

Τέλος, ο κύριος Χατζησωκράτης αρνήθηκε την εκτίμηση αρκετών πολτικών αναλυτών σύμφωνα με την οποία η ΔΗΜ.ΑΡ αποχώρησε αφού το τελευταίο διάστημα εμφανίζει χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά.

«Επειδή το τελευταίο γκάλοπ δεν μας έδινε χαμηλά ποσοστά, ίσα – ίσα έδειχνε τη Δημοκρατική Αριστερά να κρατάει τα ποσοστά του 6,2% -προφανώς εκτός της Χρυσής Αυγής που διπλασιάζει το σκορ της-, όλα τα άλλα κόμματα φαίνονται να υπολείπονται από το ποσοστό που συγκέντρωσαν στις εκλογές, πλην του ΠαΣοΚ που υποδιπλασίασε τη δυναμική του. Ας περιμένουμε λίγο τις νέες δημοσκοπήσεις που θα πάρουν, για να δούμε τι ακριβώς γίνεται, εμείς τις παρακολουθούμε διότι μας ενδιαφέρουν, είτε μας αρέσουν είτε όχι…».Σχόλια