Δεν τα βρήκαν ούτε σήμερα για το Δημόσιο

Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις, αλλά είμαστε σε καλό στάδιο. Με αυτά τα λόγια περιέγραφαν συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης το κλίμα στην τρίτη κατά σειρά συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Τρόικα η οποία ολοκληρώθηκε πριν τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Οπως φαίνεται ούτε αυτή τη φορά επήλθε συμφωνία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα, τέταρτη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την ομάδα Τόμσεν σε χρόνο ο οποίος ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί.

«Υπάρχουν προτάσεις και αντιπροτάσεις και απ’ τις δύο πλευρές», είπε στους δημοσιογράφους συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα.

Το γεγονός ότι αμέσως μετά τη διαβούλευση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η ομάδα Τόμσεν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό σημαίνει πολύ απλά ότι στα κρίσιμα θέματα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και της κινητικότητας το κύριο βάρος της διαπραγμάτευσης θα το αναλάβει ο Αντώνης Σαμαράς.

Συνεργάτης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι αν η τρόικα συμφωνήσει να παραταθεί για τρεις μήνες (δηλαδή μεχρι τέλος Σεπτεμβρίου) η ολοκλήρωση του πρώτου κύματος διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, τότε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα βρει και θα θέσει σε διαθεσιμότητα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 12.500 υπαλλήλους.

Ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε στους τεχνοκράτες της ομάδας Τόμσεν να συνυπολογίζονται μέσα στους 12.500 υπαλλήλους που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας και όσοι δημόσιοι υπάλληλοι μετατάτασσονται σε άλλες υπηρεσίες προκειμένου να ενταχθούν και οι εκπαιδευτικοί, εισήγηση που δεν απορρίφθηκε από την τρόικα.

πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Σχόλια