Δεύτερος νεκρός από τις διαδηλώσεις στην Τουρκία

Τον δεύτερο νεκρό τους μετρούν πλέον οι μαζικές διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κατά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στην Τουρκία.

Το δεύτερο θύμα των ταραχών είναι ο 22χρονος Αμπντουλάχ Κομέρτ, ο οποίος εξέπνευσε την Δευτέρα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, αφότου τραυματίστηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στα νότια της Τουρκίας.

Σύμφωνα με βουλευτή του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, τον Χασάν Ακγκόλ, τον οποίο επικαλείται το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Κομέρτ ήταν μέλος της νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Ο θάνατος του Κομέρτ έρχεται λίγες ώρες αφότου η Ένωση Ιατρών Τουρκίας ανακοίνωσε τον θάνατο του 20χρονου Μεχμέτ Αϊβαλιτάς, ο οποίος χτυπήθηκε από αυτοκίνητο την Κυριακή, αφότου ο οδηγός του οχήματος δεν εισάκουσε προειδοποιήσεις και χτύπησε το πλήθος των διαδηλωτών στην περιοχή Μαγίς της Κωνσταντινούπολης.

Το συνδικάτο των δημοσίων υπαλλήλων KESK έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη, κατηγορώντας την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για «κρατική τρομοκρατία».

Η kESK εκπροσωπεί περίπου 240.000 μέλη.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν την ζωή τους οι δύο διαδηλωτές, πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο

Πηγή: ΑΠΕ
Σχόλια