Δε μετανιώνει ο πεζοναύτης που ούρησε στους νεκρούς Ταλιμπάν

Ακόμα και αν προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή βίντεο που παρουσίαζε τέσσερις Αμερικανούς πεζοναύτες να ουρούν πάνω στις σορούς τριών Ταλιμπάν, ένας από τους πρωταγωνιστές του φαίνεται αμετανόητος για την πράξη του.

Ο Τζόσεφ Τσάμπλιν, μιλώντας στο δίκτυο Usa Wsoc που ήταν επικεφαλής της ομάδας των πεζοναυτών που βρίσκονταν στο Αφγανιστάν το 2011 ενέκρινε τη βεβήλωση των νεκρών με το να ουρήσουν όλοι πάνω στις σορούς τους.

«Ήταν οι άνθρωποι που σκότωσαν τις οικογένειές μας, τα αδέλφια μας», είπε ο Τσάμπλιν.

Σε ερώτηση αν ήθελε να πάρει ενός είδους εκδίκηση για τον θάνατο ενός συναδέλφου του μόλις δύο ημέρες πριν την αποτρόπαια πράξη του, δήλωσε: «Ναι, ποιος δε θα ήθελε; Είμαστε άνθρωποι. Αν σου σκοτώσουν τη μητέρα, ή τον πατέρα θα θέλεις να εκδικηθείς».

Όσο για την απόφαση να ουρήσει μαζί με τους υπόλοιπους πεζοναύτες πάνω στα άψυχα κορμιά των Ταλιμπάν, είπε: «Δεν ήταν μία συνειδητή απόφαση. Είπαμε γιατί όχι;».

Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εικόνες αυτές δείχνουν στον«εχθρό ότι δε μπορεί να τα βάλει μαζί μας».

Όσο για το αν μετάνιωσε που το έκανε, είπε αποφασιστικά: «Μετανιώνω για όποια συνέπεια είχε για τους πεζοναύτες, αλλά διάολε, όχι, δε το μετανιώνω που το έκανα»!

Σαν να μην έφτανε η σοκαριστική του δήλωση, συμπλήρωσε ότι θα το έκανε ξανά καθώς αγαπά τη χώρα, αγαπά την Αμερική και δε μετανιώνει για τίποτα.

Ο Τσάμπλιν κρίθηκε ένοχος επειδή ούρησε στους νεκρούς και επειδή δεν σταμάτησε τους υπόλοιπους πεζοναύτες από την αποτρόπαια πράξη, ενώ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 500 δολαρίων και υποβιβάστηκε, ενώ τώρα ετοιμάζει το βιβλίο του που θα αφιερώσει στον στρατιώτη φίλο του που έχασε τη ζωή του στο Αφγανιστάν.


Σχόλια