Διαγωνισμός με την… όπισθεν για Ελληνίδες celebrities

Καθετί αθέατο στο γυμνό ανθρώπινο μάτι, όπως η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, το απύθμενο βάθος των ωκεανών, οι απάτητες, σκεπασμένες από ομίχλη, κορυφές των θεόρατων όρεων, διέγειρε τη φαντασία και προκαλούσε ανέκαθεν το ενδιαφέρον των κοινών θνητών. Ακόμη και στο πεδίο της τέχνης, της γλυπτικής επί παραδείγματι, κανείς δεν μπορεί να θαυμάσει ένα άγαλμα αν δεν κάνει μια πλήρη περιστροφή 360 μοιρών γύρω του, αν δεν το δει έμπροσθεν, μα πάνω απ’ όλα όπισθεν. Τι θα ήταν ο Ερμής του Πραξιτέλη χωρίς τα λαξεμένα οπίσθιά του που αψηφούν τον νόμο της βαρύτητας; Μισή δουλειά.

Η ζωή αντιγράφει την τέχνη. Και τούμπαλιν. Στο 2013 η σφαιρική, πολύπλευρη θεώρηση των πραγμάτων είναι ανάγκη εκ των ων ουκ άνευ. Στην εποχή της hot yoga, της zumba και του cross-fit η celebrity που μοχθεί για να θρέψει τον παπαράτσο είναι εκ προοιμίου καταδικασμένη να κυκλοφορεί χωρίς το παραμικρό ψεγάδι. Χειμώνα, μα κυρίως καλοκαίρι. Τι να το κάνεις όμως ένα όμορφο πρόσωπο, ένα αβυσσαλέο μπούστο, δυο απαλά σαν δροσοσταλίδα της άνοιξης πόδια -ελέω ριζικής αποτρίχωσης- αν μόλις γυρίσεις την πλάτη σου αντί να προκαλείς επιφωνήματα που κάνουν ρίμα με το δισύλλαβο «ποπο» (ο τονισμός δικός σας), δημιουργείς ένα αίσθημα εφάμιλλο της θυμηδίας; Κακά τα ψέματα, η Ελληνίδα -celebrity ή μη- είναι γυναίκα μεσογειακής κοπής. Και θέλει μόχθο, κάματο, πίστη, αφοσίωση, ίσως και τάμα στους γλουτούς της Τζένιφερ (της Λόπεζ) για να ανορθώσει περήφανα την αθέατη όψη της.

Για να μη μιλήσουμε για τον φλοιό πορτοκαλιού και πικραινόμαστε μες στην καλοκαιρινή την ντάλα. Ευτυχώς, οι ποποί των ντόπιων celebrities που έχουν ήδη ξεκινήσει την απόβαση στις κοσμοπολίτικες παραλίες, εκεί όπου το καρτέρι των παπαράτσι είναι τόσο δεδομένο όσο και ο Μιτς Μπιουκάναν για το «Baywatch», είναι ίσως το τελευταίο ελληνικό προπύργιο που στέκει όρθιο και περήφανο μέσα στην κρίση που σοβεί. Αυτή είναι η νέα σοδειά θερινών στιγμιοτύπων, που δίνει ξανά νόημα στη θυμοσοφία «ύπαγε οπίσω μου, σατανά».

 

Πηγή: protothema
Σχόλια