Διαμαντίδης: «Θα παίξω για 2-3 χρόνια ακόμα»

Το «παρών» στο καλοκαιρινό camp της Telunicom Basketball Academy Club στην Παλλήνη έδωσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης ο οποίος μίλησε στα παιδιά που βρίσκονταν εκεί για το… μυστικό του που τον έφερε σε αυτό το επίπεδο αλλά και την καριέρα του. Τόνισε ότι θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται για 2-3 χρόνια ακόμα ενώ αναφέρθηκε και στον τρίτο τελικό με τον Ολυμπιακό και το όσα έγιναν με αποτέλεσμα να διακοπεί το ματς.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στον Στεφάν Λάσμε για τον οποίο είπε ότι είναι από τους… αγαπημένους του συμπαίκτες αφού του ταιριάζει και τον βοηθάει πολύ.

Αρχικά το μήνυμα του αρχηγού του Παναθηναϊκού στα παιδιά που συμμετέχουν στο camp της Telunicom Basketball Academy Club, ήταν: «Να δουλεύετε στην προπόνηση, είναι πολύ σημαντικό στην ηλικία που είστε και να χαίρεστε την προπόνηση και το παιχνίδι. Να μάθετε επίσης να συγχωρείτε τα λάθη των συμπαικτών σας. Στην ηλικία σας εγώ δεν είχα τη δυνατότητα να προπονούμαι σε τόσο καλές συνθήκες και να συμμετέχω σε καλοκαιρινά καμπ. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν για την εξέλιξη σας στο μπάσκετ».

Στη συνέχεια, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών.

-Για το πώς αισθάνθηκε στη διακοπή του τρίτου τελικού:

«Είναι πολύ άσχημο, καθώς όλη τη χρονιά ουσιαστικά προετοιμαζόμαστε και εμείς και ο Ολυμπιακός γι’ αυτή τη σειρά των αγώνων. Κάποιοι απ’ έξω αποφάσισαν να το σταματήσουν. Δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει ακόμα, οι φίλαθλοί μας να είναι σε ένα ψηλότερο επίπεδο έτσι ώστε να τελειώνουν τα παιχνίδια. Δεν έχει σημασία ποιος ήταν ο νικητής και ποιος ο χαμένος, αλλά η προσπάθεια όλων των αθλητών».

-Για το πόσα χρόνια θα παίξει ακόμα:

«Εύχομαι να είμαι δυνατός και υγιής και να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερα. Πιστεύω ότι τουλάχιστον 2-3 χρόνια ακόμα θα συνεχίσω να αγωνίζομαι».

-Για το πως ένιωσε που δεν ήταν στο φετινό Final-4 που κατέκτησε ο Ολυμπιακός:

«Σίγουρα όταν το βλέπεις απ’ το σπίτι σου ζηλεύεις, θα ήθελες να είσαι εκεί. Είναι σημαντικό πάντως και για τη χώρα και το μπάσκετ μας, που μια ομάδα από την Ελλάδα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να παίξει σε τόσο υψηλό επίπεδο και να κατακτήσει τη διοργάνωση».

-Για το πώς έφθασε σε τόσο υψηλό επίπεδο:

«Με δουλειά και προπόνηση. Και εσείς πρέπει να έχετε ένα στόχο στο μυαλό σας και να προσπαθείτε να βελτιώνεστε».

Για την απόφασή του να μην παίζει πια στην εθνική ομάδα:

«Στεναχωριέμαι πολύ που δεν συμμετέχω στην προσπάθεια της εθνικής ομάδας, όμως πλέον δεν μπορώ να παίζω χειμώνα-καλοκαίρι. Δεν αντέχει πια το σώμα μου».

-Για τον συμπαίκτη που ξεχωρίζει από τη φετινή ομάδα:

«Όλοι οι συμπαίκτες μου έχουν το δικό τους ρόλο στην ομάδα, αλλά θα έλεγα ότι ο Στεφάν Λάσμε, είναι αυτός που μου ταιριάζει και με βοηθάει περισσότερο στο παιχνίδι μου».

-Για τους προπονητές που έχει ξεχωρίσει στην καριέρα του:

«Όλοι οι προπονητές που έχω δουλέψει με έχουν βοηθήσει στην καριέρα μου. Ο Κώστας Πιλαφίδης είναι αυτός με τον οποίο ξεκίνησα και μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω. Με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ήρθα στον Παναθηναϊκό, έζησα απίστευτες στιγμές και με βοήθησε να δω το μπάσκετ διαφορετικά. Και φυσικά φέτος, είχα μια καταπληκτική συνεργασία με τον Αργύρη Πεδουλάκη».

 
Σχόλια