Διαφωνίες και αποχωρήσεις στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Διασπάσθηκαν σήμερα οι παρατάξεις στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Ομοσπονδίας, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Από το συνέδριο αποχώρησαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων, που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ (ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ αντίστοιχα), καταγγέλλοντας τους εκπροσώπους των υπολοίπων παρατάξεων για παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών. Έτσι, ερήμην αυτών, που αποχώρησαν, ελήφθη απόφαση επί προτάσεων να προχωρήσει ο κλάδος σε καταλήψεις και απεργίες από τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των δύο παρατάξεων, που αποχώρησαν, οι αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα από το συνέδριο στερούνται νομιμοποίησης, καθώς οι δύο παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις) και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (Παρεμβάσεις) επιχείρησαν να μετατρέψουν τη διαδικασία σε «διαρκές συνέδριο», προτείνοντας να συνεδριάζει διαρκώς και να λαμβάνει έκτακτες αποφάσεις περί κινητοποιήσεων ή άλλων θεμάτων στη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 
Σχόλια