Διπλό φάουλ Λουρόπουλου για αποκρατικοποίηση λαχείων και πρωτάθλημα

Σε λερναία ύδρα εξελίσσεται για την κυβέρνηση ο ΟΠΑΠ, καθώς το ένα πρόβλημα ανακύπτει μετά το άλλο και μόλις η κυβέρνηση κλείσει το ένα μέτωπο, ένα νέο ανοίγει.

Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και ο Πρόεδρός του, Στέλιος Σταυρίδης, έχουν αναλάβει τον ρόλο του πυροσβέστη και τρέχουν να σβήσουν τις φωτιές που άναψε ο κ. Λουρόπουλος με τις συμφωνίες που έκανε για τα λαχεία. Μια συμφωνία, σύμφωνα με την οποία ο ΟΠΑΠ, ενώ έχει το 67%, δεν μπορεί να διορίσει ούτε το management των λαχείων.

Από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ, εκφράζεται μεγάλη δυσαρέσκεια για τη στάση του κ. Λουρόπουλου, ο οποίος φέρεται αρνητικός ως προς την υπογραφή της σύμβασης των λαχείων. Γιατί, κατά τον τρόπο αυτό, δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση.

Κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται σε επαφή με την πλευρά του νέου μεγαλομετόχου του ΟΠΑΠ, Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για την κερδοφορία των λαχείων, τουλάχιστον άμεσα. Ο ίδιος εξάλλου, είναι σε αντιπαράθεση με τους συνεταίρους του, Ιντραλότ, στην κοινοπραξία με την οποία ο ΟΠΑΠ έχει πάρει τα λαχεία, όπου, όπως προείπαμε, ο οργανισμός κατέχει το 67%.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να βρεθούν γέφυρες στις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Μελισσανίδη – Κόκκαλη, ώστε το όλο ζήτημα να πάει προς διευθέτηση. Κύριο πρόβλημα, όμως, φαίνεται να αποτελεί ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κ. Λουρόπουλος ,που δείχνει μεγάλη δυστοκία όσον αφορά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Κι ενώ Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ παλεύουν να βρουν λύση, ένα νέο αδιέξοδο ανατέλλει στον ΟΠΑΠ με τον οργανισμό και τη διοίκησή του να έχουν κρεμάσει τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λουρόπουλος αποφάσισε να παγώσει τα ποσά των χορηγιών προς το ποδόσφαιρο και μάλιστα στη μέση της χρονιάς με αποτέλεσμα οι ομάδες να είναι μετέωρες.

Οι χορηγίες του ΟΠΑΠ, ιστορικά αποτελούν βασικό κομμάτι της προώθησης των προϊόντων του Οργανισμού. Ταυτόχρονα, λόγω του μονοπωλίου που έχει ο ΟΠΑΠ, οι ποδοσφαιρικές ομάδες δεν μπορούν να αποταθούν σε ανταγωνιστικές εταιρίες, όπως π.χ. οι Βwin, William Hill κ.ά. για να εξασφαλίσουν τις συγκεκριμένες χορηγίες.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι η διοίκηση του ΟΠΑΠ έρχεται προφορικά, στη μέση της χρονιάς να ανατρέψει μια συμφωνία που η ίδια είχε κάνει στις αρχές του χρόνου. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δέχονται ένα καίριο πλήγμα στον οικονομικό τους προγραμματισμό, καθώς ο ΟΠΑΠ υπαναχωρεί, σε μια συγκυρία που οι ΠΑΕ δεν έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν έναν άλλο χορηγό (κινητή τηλεφωνία, αεροπορική εταιρία, τράπεζα κλπ) που θα μπορούσε να καλύψει το κενό.

Με τη στάση, όμως, που τηρεί ο ΟΠΑΠ και ο κ. Λουρόπουλος δημιουργείται επιπλέον και ένα άλλο μείζον θέμα: Πώς γίνεται ο ΟΠΑΠ να διακόπτει τη στήριξή του, αλλά να συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις ομάδες στο κουπόνι του στοιχήματος; Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προφορικές ενημερώσεις του ΟΠΑΠ για το “πάγωμα” των χορηγιών αιφνιδίασαν και, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσαν την οργή των επικεφαλής των μεγάλων ΠΑΕ, οι οποίες είναι αυτές που πλήττονται άμεσα από τις αποφάσεις του ΟΠΑΠ. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προγραμματιστεί συνάντηση εκπροσώπων τους, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα προσφυγής των ομάδων από κοινού με τους ανταγωνιστές του ΟΠΑΠ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή:newmoney.grΣχόλια