«Διστακτικός και σε σύγχυση ο Ομπάμα»

Ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε «διστακτικός και σε σύγχυση», δήλωσε ο σύρος υφυπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μοκτάντ, ο οποίος χαρακτήρισε «ανεύθυνη» τη γαλλική κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, υποστηρίζει «οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα».

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συριακή αντίδραση στην απόφαση του αμερικανού προέδρου να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ο Μοκτάντ δήλωσε: «Ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν φανερά διστακτικός, απογοητευμένος και σε σύγχυση κατά τη χθεσινή ομιλία του(…) Κανένας δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια αδικαιολόγητη επίθεση».

Ο σύρος αξιωματούχος χαρακτήρισε εξάλλου «ανεύθυνη» τη γαλλική κυβέρνηση. «Οι γάλλοι πολιτικοί παραπλάνησαν το γαλλικό λαό και συμπεριφέρθηκαν με ανεύθυνο τρόπο(…). Παραποίησαν τα γεγονότα και υποστηρίζουν οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα», είπε.

Ο Μοκτάντ κάλεσε επίσης το αμερικανικό Κογκρέσο να επιδείξει «σωφροσύνη» και να μην επιτρέψει επιθέσεις στη Συρία.

«Οι (αμερικανικοί) ισχυρισμοί για χρήση χημικών όπλων από τη Συρία δεν έχουν καμία βάση. Χημικά όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί από την Αλ Κάιντα και από αυτούς που είναι πουλημένοι σ΄αυτήν και χάρη σε όσα προσφέρουν η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες στους τρομοκράτες αυτούς. Το αμερικανικό Κογκρέσο πρέπει να επιδείξει σωφροσύνη», τόνισε ο σύρος αξιωματούχος.


Σχόλια