Διώξεις φωτιά για εξοπλιστικό πρόγραμμα

Διώξεις οι οποίες παραπέμπουν για το κακούργημα της απιστίας 19 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην γενικός γραμματέας,  ο τότε γενικός διευθυντής Αμυντικών εξοπλισμών Ευάγγελος Βασιλάκος και ο πρώην αρχηγός του στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Αντωνακόπουλος,  άσκησε η Εισαγγελέας κατά Εγκλημάτων Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου, στο πλαίσιο της διερεύνησης  του μεγάλου εξοπλιστικού σκανδάλου του ηλεκτρονικού πολέμου.

Η υπόθεση χρονικά γυρίζει πίσω στο 2001, όταν επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, το ελληνικό δημόσιο συνεβλήθη με την εταιρεία ΣΟΝΑΚ του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου.

Εκείνη την περίοδο το ελληνικό δημόσιο υπέγραψε σύμβαση αξία; 72 εκατ. ευρώ για το εν λόγω εξοπλιστικό σύστημα, δίνοντας μάλιστα προκαταβολή το μισό της αξίας του έργου δηλαδή 35 εκατ. ευρώ.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι το εν λόγω πρόγραμμα ουδέποτε υλοποιήθηκε και παραδόθηκε. Μάλιστα η εταιρεία προσέφυγε στην διαιτησία από και όπου δικαιώθηκε καθώς το ελληνικό δημόσιο υποχρεώθηκε να πληρώσει 3 εκατ. ευρώ και να δώσει πίσω την προκαταβολή του έργου.

Την υπόθεση αναμένεται να αναλάβει ειδικός ανακριτής για τη διαφθορά ενώ τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων έχουν παραγραφεί.


Σχόλια