Διώξεις φωτιά για εξοπλιστικό πρόγραμμα

67 0

Διώξεις οι οποίες παραπέμπουν για το κακούργημα της απιστίας 19 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην γενικός γραμματέας,  ο τότε γενικός διευθυντής Αμυντικών εξοπλισμών Ευάγγελος Βασιλάκος και ο πρώην αρχηγός του στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Αντωνακόπουλος,  άσκησε η Εισαγγελέας κατά Εγκλημάτων Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου, στο πλαίσιο της διερεύνησης  του μεγάλου εξοπλιστικού σκανδάλου του ηλεκτρονικού πολέμου.

Η υπόθεση χρονικά γυρίζει πίσω στο 2001, όταν επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, το ελληνικό δημόσιο συνεβλήθη με την εταιρεία ΣΟΝΑΚ του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου.

[quote_text color=»#000000″ text_color=»#ffffff»]Εκείνη την περίοδο το ελληνικό δημόσιο υπέγραψε σύμβαση αξία; 72 εκατ. ευρώ για το εν λόγω εξοπλιστικό σύστημα, δίνοντας μάλιστα προκαταβολή το μισό της αξίας του έργου δηλαδή 35 εκατ. ευρώ.[/quote_text]

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι το εν λόγω πρόγραμμα ουδέποτε υλοποιήθηκε και παραδόθηκε. Μάλιστα η εταιρεία προσέφυγε στην διαιτησία από και όπου δικαιώθηκε καθώς το ελληνικό δημόσιο υποχρεώθηκε να πληρώσει 3 εκατ. ευρώ και να δώσει πίσω την προκαταβολή του έργου.

Την υπόθεση αναμένεται να αναλάβει ειδικός ανακριτής για τη διαφθορά ενώ τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων έχουν παραγραφεί.Join the Conversation