ΔΝΤ: Καλεί την Πορτογαλία να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Η Πορτογαλία θα πρέπει να συνεχίσει την εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξής της από τους διεθνείς δανειστές της ώστε να διασφαλίσει την ανάκαμψη της οικονομίας της, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την Ουάσινγκτον.

Η Λισαβόνα βρέθηκε στη δίνη μιας πολιτικής κρίσης την περασμένη εβδομάδα μετά τις παραιτήσεις του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Οικονομικών από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρου Πάσους Κοέλιου.

«Δεν θα ήθελα πραγματικά να σχολιάσω τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά απλώς να πω ότι η Πορτογαλία έχει κάνει σταθερή πρόοδο στο πρόγραμμα της ΕΚΤ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, με τη μεγάλη αποφασιστικότητα και τις θυσίες του πορτογαλικού λαού», είπε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις. «Είναι σημαντικό να συνεχιστεί η σθεναρή εφαρμογή (του προγράμματος) ώστε να εδραιωθεί η ανάκαμψη», πρόσθεσε.

Οι οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Πορτογαλία ενδέχεται να χρειαστεί να διαπραγματευτεί και ένα δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας εάν δεν αποκατασταθεί σύντομα η σταθερότητα στη χώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχόλια