Δωρεάν διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες

25 0

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της χώρας μας για το έτος 2013, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 25 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των δικαιούχων θα ξεπεράσει τις 800.000, ενώ εμπλέκονται περισσότεροι από 1.000 φορείς (κοινωνικοί εταίροι του ΥπΑΑΤ) για την υλοποίηση του προγράμματος, όπως μητροπόλεις, δήμοι, σύλλογοι πολυτέκνων και παλιννοστούντων και πλήθος φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, που συμβάλλουν τόσο στην επιλογή των τελικών δικαιούχων, όσο και στην υλοποίηση της διανομής σε όλη την χώρα. Παράλληλα, λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα, ώστε η διανομή των τροφίμων από τους αναδόχους να ολοκληρωθεί εντός του έτους, δηλαδή έως το τέλος Δεκεμβρίου 2013.

Για την απρόσκοπτη και με πλήρη διαφάνεια διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως είχε εξαγγείλει ο Υπουργός κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, προχώρησε στο χωρισμό της χώρας σε τρεις Γεωγραφικές Ζώνες για κάθε προϊόν δωρεάν διανομής, ώστε να ευνοηθεί η συμμετοχή περισσότερων ενδιαφερομένων, να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ποσότητα διανομής προς τις ομάδες των συμπολιτών μας που είναι δικαιούχοι.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης: «Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάμε, αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το τελευταίο ευρώ από κοινοτικά κονδύλια και πόρους που προορίζονται για τη χώρα μας. Η δωρεάν διανομή τροφίμων, όπως είναι το τυρί φέτα, το κασέρι, η γραβιέρα, η κεφαλογραβιέρα, το ρύζι, τα μακαρόνια και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, θα εξελιχθεί και φέτος σε συνεργασία με τους κατάλληλους φορείς. Είναι ένα πρόγραμμα ιδιαίτερης σημασίας για τις δικαιούχες ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας, ενώ ταυτόχρονα ευεργετεί την ελληνική παραγωγή και μεταποίηση με κύκλο εργασιών αξίας 25 εκατ. ευρώ, υποστηρίζοντας ποιοτικά ελληνικά προϊόντα μιας και η πλειοψηφία των προς διάθεση προϊόντων, είναι προϊόντα ΠΟΠ».



Join the Conversation