Δύο νεκροί και 70 τραυματίες στα περίχωρα της πλατείας Ταχρίρ!

Δύο άνθρωποι έχασαν απόψε τη ζωή τους και 70 τραυματίστηκαν στα περίχωρα της πλατείας Ταχρίρ στις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ υποστηρικτών και αντιπολιτευόμενων στον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε την Τετάρτη το βράδυ από τον στρατό, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με την ίδια, οι σοροί των δύο νεκρών μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο εκστρατείας που βρίσκεται στην πλατεία αυτή της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε επίσης ότι οι αιγυπτιακές αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δύο πόλεις στο βόρειο Σινά στην μεθόριο με το Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε στις πόλεις Σέιχ Ζουέιντ και Ράφα, πρόσθεσε η τηλεόραση, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Την ίδια ώρα ιατρικές πηγές δήλωσαν ότι συνολικά πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα από επιθέσεις ενόπλων στην πόλη Ελ Αρίς του βορείου Σινά.

Οι αστυνομικοί σκοτώθηκαν από ενόπλους την ώρα που φρουρούσαν ένα κυβερνητικό κτίριο, ένα σημείο ελέγχου στο νότιο τμήμα της πόλης και το νοσοκομείο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν οι επιθέσεις αυτές ήταν συντονισμένες και έγιναν σε αντίδραση για την ανατροπή του Μόρσι από τον στρατό.


Σχόλια