Δύο όμιλοι για 24 ομάδες και πάνω στην Φούτμπολ Λιγκ

Δύο όμιλοι για 24 ομάδες και πάνω στην Φούτμπολ Λιγκ

Συνεδρίασε την Παρασκευή το Δ.Σ. της Football League, η οποία με την αποχώρηση της ΑΕΚ, της Λάρισας και της Κέρκυρας (που θα γίνει μία ομάδα με την Κασσιόπη) αριθμεί αυτή τη στιγμή 25 ομάδες. Υπάρχει, ωστόσο, μεγάλη πιθανότητα, οι 25 ομάδες να γίνουν 24, καθώς ο Πανσερραϊκός που έχει δηλώσει συμμετοχή στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα, θα αποφασίσει απόψε το βράδυ αν θα παραμείνει ή θα αποχωρήσει για τη Γ’ Εθνική.

Θυμίζουμε πως ο αρχικός σχεδιάσμος προέβλεπε 28 ομάδες και πρωτάθλημα με δύο ομίλους των 14.

Η απόφαση που πάρθηκε από τη «μικρή» λίγκα, είναι να διεξαχθεί το πρωτάθλημα σε δύο ομίλους, στην περίπτωση που οι ομάδες είναι από 24 και πάνω (δηλαδή ακόμα κι αν φύγουν οι Σέρρες). Αν όμως μείνουν τελικά 23 ομάδες ή και λιγότερες (σε περίπτωση νέων αποχωρήσεων) τότε το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο.

Παράλληλα, τέθηκε και το θέμα της συμπλήρωσης του ομίλου. Δηλαδή να γίνει το πρωτάθλημα με 28 ομάδες (όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί), ανεβάζοντας από τη Γ’ Εθνική συλλόγους που πληρούν τις προϋποθέσεις και έχουν τη δυνατότητα. Το ζήτημα αυτό τέθηκε σε ψηφοφορία και το αποτέλεσμα ήταν 23-2 (μειοψήφισαν ο Φωκικός και ο Βύζας) υπέρ του να μην ανέβουν άλλες ομάδες και να γίνει το πρωτάθλημα με όσους απομείνουν.

Στην αποφάση αυτή, αντιδρούν ομάδες της Γ’ Εθνικής που έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να παίξουν στη Football League. Αυτές είναι ο Πανηλειακός, η Ζάκυνθος, ο Βατανιακός και πιθανόν η Γλυφάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύλλογοι αυτοί σκέφτονται να προσφύγουν στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ κατά της απόφαση που έλαβε σήμερα η «μικρή» λίγκα.

Σε κάθε περίπτωση, την τελική απόφαση θα λάβει η ομοσπονδία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο για νέες απώλειες στη Β’ Εθνική, από ομάδες (όπως ο Φωστήρας, ο Αχαρναϊκός και ο Αστέρας Μαγούλας) που ανέβηκαν φέτος από τη Γ’ και δυσκολεύονται να αποκτήσουν μετοχικό κεφάλαιο 500 χιλ. ευρώ, όπως προβλέπει ο νόμος. Βέβαια, το θέμα αυτό είναι πιθανό να ρυθμιστεί από την πολιτεία και να υπάρξει διευκόλυνση με σταδιακή κάλυψη του ποσού.

Θυμίζουμε πως η προθεσμία για δήλωση συμμετοχής στη Γ’ Εθνική εκπνέει στις 31 Ιουλίου, ενώ στις 2 Αυγούστου θα συνεδριάσει η ΕΠΟ προκειμένου να παρθούν οριστικές αποφάσεις.
Σχόλια