Είστε εθισμένοι στο Διαδίκτυο;

Ξενυχτάτε μπροστά στον υπολογιστή; Είστε ευέξαπτοι ή ακόμα και αγχωμένοι κάθε φορά που δεν σας αφήνει ο λογαριασμός σας να κάνετε log in; Χρησιμοποιείτε όλο και περισσότερο το ίντερνετ προκειμένου να νιώσετε πιο ήρεμοι, πιο αρεστοί ή και πιο ικανοποιημένοι;

Αν απαντήσατε «ναι», έστω και σε μια από τις παραπάνω ερωτήσεις, τότε μάλλον είστε εθισμένοι στη διαδικτυακή ζωή, λένε οι ειδικοί.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κεντάκι των ΗΠΑ, πιστεύουν ότι κάπου ανάμεσα στο 0,3% και στο 38% του πληθυσμού είναι εθισμένο στο ίντερνετ.

Λένε ότι ο εθισμός χαρακτηρίζεται από εκτεταμένη χρήση του διαδικτύου και τα συμπτώματα που έχει ο… ιντερνετομανής είναι οι συχνές μεταβολές στη διάθεση, η έλλειψη της αίσθησης του χρόνου και η ανικανότητα ελέγχου του και φυσικά η μηδαμινή κοινωνική ζωή.

Προσθέτουν, μάλιστα, ότι ο εθισμός στο ίντερνετ μπορεί δύσκολα να εντοπιστεί και ότι το πρόβλημα είναι περισσότερο ευρύ στην Ευρώπη και την Ασία, παρά στις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η θεραπεία ενάντια σε αυτόν τον εθισμό είναι επίσης περισσότερο διαδεδομένη στις δύο ηπείρους που αναφέρθηκαν παραπάνω και ότι έχει ως στόχο να μάθει στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν το ίντερνετ σε πιο λογικά πλαίσια και με την αίσθηση του μέτρου και όχι να το αποβάλλουν εντελώς από τη ζωή τους.

Όσο για το ποιες ηλικίες εθίζονται περισσότερο; Αρκεί να αναφέρουμε ότι υπάρχει μέχρι και 4χρονο κόριτσι που έχει νοσηλευτεί, προκειμένου να καταπολεμηθούν τα συμπτώματα του εθισμού!

 Σχόλια