Εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής πεθεράς της

Χέρι στη σύνταξη της νεκρής πεθεράς της έβαζε μια Γερμανίδα, η οποία είχε την ευκαιρία να… γνωρίσει από κοντά τα ελληνικά δικαστήρια.

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην Κρήτη και είναι ενδεικτικό των διαστάσεων που είχε πάρει για χρόνια το «πάρτι» εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων. Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη και τον τελικό λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη. Παιδιά, ανίψια και λοιποί συγγενείς φροντίζουν να μην πάει… χαμένη η σύνταξη κοντινών τους προσώπων, εισπράττοντας παρανόμως τα χρήματα από τα ταμεία.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ποικίλα σχόλια προκαλεί η αποκάλυψη πως μια Γερμανίδα υπήκοος (με αρχικά Β.Η.) εισέπραττε τα χρήματα συνταξιούχου του ΙΚΑ που είχε πεθάνει. Η συνταξιούχος (με αρχικά Σ.Κ.) πέθανε το 2006, ωστόσο τα χρήματα της σύνταξης εισπράττονταν περίπου για μία τετραετία μετά τον θάνατό της.

Από την έρευνα που έγινε αποκαλύφθηκε πως η Γερμανίδα ήταν συνδικαιούχος του λογαριασμού της πεθεράς της και συνέχισε και μετά τον θάνατό της να εισπράττει τη σύνταξη. Το συνολικό ποσό που το ταμείο… αναζήτησε έφτασε τα 25.506 ευρώ.

Από τη δέσμευση του λογαριασμού στην τράπεζα βρέθηκαν 22.316 ευρώ, ενώ τελικά ρυθμίστηκε και το υπόλοιπο ποσό εντόκως. Η μηνυτήρια αναφορά υπεβλήθη στις 10 Αυγούστου και πλέον υπάρχει και δικαστική απόφαση που επιβάλλει 6μηνη ποινή φυλάκισης.
Σχόλια