ΕΔΤ: Εκπέμπει από ιδιωτικό στούντιο που ελέγχεται από την δικαιοσύνη (upd)

Περιπλέκεται κι άλλο η κατάσταση με την κυβερνητική μετάδοση της κάρτας με τον όρο “Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση”. Για τη μετάδοση χρησιμοποιείται ιδιωτικό στούντιο, το οποίο έχει εμπλακεί σε μικτή παραγωγή της ΕΡΤ ΑΕ και για την οποία διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελέα Παναγιώτα Φάκου.

Η επίμαχη εκπομπή, με παρουσιάστρια-πολιτικό πρόσωπο περιλαμβάνεται και στις καταγγελίες που έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας στο φάκελο που έστειλε στην Εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου.

πηγή: typologies.gr

Από τα καλά φυλασσόμενα -με διμοιρία και κλούβα των ΜΑΤ- παλιά στούντιο του Mega στην Παιανία εκπέμπεται το σήμα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης (ΕΔΤ), με τη συνεργασία της Digea και του ΟΤΕ για την ψηφιακή επεξεργασία και διανομή του σήματος.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να καταγγέλλουν ως “μαϊμού” τη νέα δημόσια τηλεόραση, χαρακτηρίζοντάς την ως πραξικοπηματική ενέργεια, που επί της ουσίας διακωμωδεί την απόφαση του ΣτΕ.

Οι τελευταίες καταγγελίες, αφορούν πρώτον το γεγονός ότι το νέο σήμα δεν έχει νομική κάλυψη (αφού δεν έχει δοθεί άδεια από το ΕΣΡ) και δεύτερον, το ιδιωτικό στούντιο της Παιανίας (της εταιρείας του Νίνο Ελματζίογλου) από όπου βγαίνει η εικόνα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης. Πρόκειται για το ίδιο στούντιο από το οποίο έβγαιναν κάποιες πολυσυζητημένες μεικτές παραγωγές της προηγούμενης σεζόν (όπως το καθημερινό “136”), τις οποίες είχαν καταγγείλει οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ σε προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις τους.


Σχόλια