Ελληνόπουλα από Αλβανία, Σκόπια και Ουκρανία στον Άγιο Ανδρέα (Video)

Για μία ακόμη χρονιά Ελληνόπουλα από την Αλβανία, τα Σκόπια και την Ουκρανία, φιλοξενήθηκαν στις κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα. Με πρωτοβουλία του  Συνδέσμου «Οι φίλοι της Μαριούπολης», μαθητές ελληνικών σχολείων και  φροντιστηρίων ελληνικής γλώσσας από την Χειμάρρα της Αλβανίας, το Μοναστήρι των Σκοπίων και τη Μαριούπολη της Ουκρανίας, βρέθηκαν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο προγράμματος ενίσχυσης της ελληνικής γλώσσας, εκμάθησης της ελληνικής της ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού καθώς και παραδοσιακών χορών απ  όλη την Ελλάδα,

Στη Γιορτή Λήξης της τρέχουσας κατασκηνωτικής περιόδου στον Άγιο Ανδρέα, το βράδυ της Κυριακής, τα Ελληνόπουλα από την ομογένεια παρουσίασαν το δικό τους πρόγραμμα, με χορούς, τραγούδια και ποιήματα, αποσπώντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

O Σύνδεσμος Συνδέσμου «Οι φίλοι της Μαριούπολης», δραστηριοποιείται έντονα την τελευταία δεκαετία με την ενίσχυση του Ελληνισμού της Ουκρανίας, στηρίζοντας φροντιστήρια ελληνικής γλώσσας ομογενείς της Αζοφικής Θάλασσας, στη Βόρειο Ήπειρο, αλλά και στα Σκόπια. Σήμερα λειτουργούν 13 φροντιστήρια ελληνικής γλώσσας  στην περιοχή της Μαριούπολης, έξι στη Βόρειο Ήπειρο και ένα στο Μοναστήρι των Σκοπίων.

 


Σχόλια