ΕΛ.ΑΣ.: Εν αγνοία των εταιρειών φορτώθηκε… κοκαΐνη, αντί για μπανάνες

Καμία σχέση με την κοκαΐνη, βάρους άνω του μισού τόνου, που έφτασε στη χώρα μας από την Λατινική Αμερική, μέσα σε φορτία με μπανάνες, δεν έχουν οι εταιρείες που έκαναν την εισαγωγή των οπωροκηπευτικών, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες της Δίωξης ναρκωτικών, που διερευνά την υπόθεση.

Από τα στοιχεία της έρευνας, οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η παρτίδα της κοκαΐνης να έφτασε έπειτα από κάποιο μπέρδεμα στη χώρα μας, γι’ αυτό διεξάγονται παράλληλες έρευνες στο εξωτερικό, μέσω ευρωπαϊκής και διεθνούς συνεργασίας.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, χθες το πρωί, σε αποθήκες εταιρείας εμπορίας φρούτων και λαχανικών στη Ρόδο, μετά από σχετική ενημέρωση από τον ιδιοκτήτη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επιμελώς κρυμμένες μέσα σε κιβώτια με μπανάνες προέλευσης Κολομβίας, 238 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 265 κιλών περίπου.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι συσκευασίες αυτές, μαζί με το φορτίο με τις μπανάνες, είχαν μεταφερθεί στη Ρόδο από εταιρεία εισαγωγής και διακίνησης οπωροκηπευτικών, που εδρεύει στον Ταύρο Αττικής.

Σε έρευνα που έγινε χθες το μεσημέρι στις αποθήκες της συγκεκριμένης εταιρείας, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη εντός χαρτοκιβωτίων με μπανάνες, κι άλλη ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 250 κιλών περίπου.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι το φορτίο με τις μπανάνες μεταφέρθηκε, με πλοίο από Κολομβία και Κόστα Ρίκα σε λιμάνι της Ιταλίας, μέσω της Λισσαβόνας στην Πορτογαλία, για λογαριασμό εταιρείας, που εδρεύει στο Μιλάνο.

Το φορτίο με τις μπανάνες, που προοριζόταν για την Ελλάδα, φορτώθηκε σε φορτηγά αυτοκίνητα διαφόρων μεταφορικών εταιρειών, τα οποία εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω Πάτρας την 15-07-2013.

Το εμπόρευμα εκφορτώθηκε στην αποθήκη της παραλήπτριας εταιρείας, απ’ όπου την 18-07-2013 άρχισε η διανομή του.

Η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, συνεχίζεται σε συνεργασία με περιφερειακές υπηρεσίες Ασφαλείας, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει και άλλη κοκαΐνη, μέσα σε ποσότητες με μπανάνες, που έχουν ήδη διανεμηθεί σε καταστήματα, καθώς και για τυχόν παραλήπτες των ναρκωτικών στη χώρα μας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχόλια