Ενδυναμώνονται οι τουριστικές σχέσεις Ελλάδας – Πολωνίας

Αυτό αλλά και θέματα διμερούς συνεργασίας, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση της υπουργού τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, με την υπουργό Τουρισμού και Αθλητισμού της Πολωνίας Joanna Mocha και την υφυπουργό Τουρισμού Katarzyna Sobierajska. Οι συναντήσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στην Πολωνία.

Η σχετική συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων τη συμμετοχή των Τουριστικών Οργανισμών Ελλάδος- Πολωνίας σε αντίστοιχες τουριστικές εκθέσεις καθώς και την ανταλλαγή σπουδαστών και εμπειρογνωμόνων τουριστικών σχολών, μεταξύ των δυο χωρών.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, η υπουργός Τουρισμού δέχτηκε πρόσκληση από την ομόλογό της να επισκεφτεί την Πολωνία, εντός του 2013. Μια πρόσκληση που η Όλγα Κεφαλογιάννη αποδέχτηκε.

Στο διάστημα της παραμονής της στην Πολωνία, η υπουργός συναντήθηκε με Ελληνες και Πολωνούς επιχειρηματίες, με στόχο την ανίχνευση ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην Ελλάδα, στον τουριστικό τομέα.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη παραχώρησε επίσης συνέντευξη σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, στο ΤVN αλλά και στο ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό Podroze, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος προορισμός. Παράλληλα, είπε, προσφέρει πολλές εναλλακτικές προτάσεις τουρισμού, για όλες τις κατηγορίες των τουριστών.

Καταλήγοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι στη πρώτη θέση στις πολωνικές κρατήσεις τσάρτερ προς το εξωτερικό. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, καθώς τις πρώτες θέσεις κατείχαν παραδοσιακά η Αίγυπτος και η Τουρκία.
Σχόλια