Ενοχή ΟΙΚΟΜΕΤ για την επίθεση στην Κούνεβα

Η εργοδότρια εταιρεία θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 250.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 80.000 είναι άμεσα καταβλητέα. Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 5 Φεβρουαρίου του 2013. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα εργαζόταν ως καθαρίστρια στον ΗΣΑΠ αποκαλύπτοντας τον εργασιακό μεσαίωνα που επέβαλαν οι εταιρείες καθαρισμού.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα είχε βρεθεί στο στόχαστρο λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης και είχε δεχτεί ακόμα και απειλές για τη ζωή της. Επανειλημμένα είχε ζητήσει από την εταιρεία να της αλλάξει βάρδια καθώς αναγκαζόταν να γυρίζει αργά το βράδυ μόνη της στα Πετράλωνα όπου διέμενε.

Το βράδυ της 22ας Δεκεμβρίου του 2008, όπως κάθε βράδυ, η Κωνσταντίνα επέστρεφε στο σπίτι της. Ήταν το βράδυ που δέχεται τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι από δύο αγνώστους. Στην αρχή την περιέλουσαν και στη συνέχεια την ανάγκασαν να το καταπιεί με το υγρό να καίει ζωτικά όργανα, προκαλώντας σοβαρότατες βλάβες.

Το δικαστήριο αναγνώρισε την επίθεση ως εργατικό ατύχημα καθώς η δολοφονική επίθεση συνέβη ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της, ενώ οι εργοδότες φέρουν ευθύνη καθώς αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το αίτημά της για αλλαγή βάρδιας αν και τους είχε επισημάνει πως απειλείται η ζωή της.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά καταλόγισε ευθύνες στην εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ για τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα το Δεκέμβριο του 2008 όταν επέστρεφε από τη δουλειά της. «Σίγουρα είναι μια νίκη και στην απόφαση επέδρασε η δύναμη του κινήματος αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα και η στήριξη από τις συνδικαλίστριες της ΠΕΚΟΠ», δηλώνει στο tvxs.gr η δικηγόρος της Κούνεβα Δάφνη Βαγιανού σημειώνοντας πως «μένει να δούμε αν και πως θα εφαρμοστεί η απόφαση». Η υπόθεση αναμένεται να συνεχιστεί στο Εφετείο καθώς η εταιρεία έχει δικαίωμα έφεσης.


Σχόλια