Εντείνεται η στήριξη Σακκά, ενόψει της απόφασης για την αποφυλάκισή του

Μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά, εν αναμονή της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου επί του αιτήματος για αποφυλάκισή του.

Το αίτημα για αποφυλάκισή του θα κριθεί πιθανότατα σήμερα, Τρίτη από το Συμβούλιο Εφετών, καθώς χθες Δευτέρα δεν ελήφθη απόφαση.

Ο Κ. Σακκάς βρίσκεται στην 36η μέρα απεργίας πείνας, διεκδικώντας την αποφυλάκισή του, καθώς έχει συμπληρώσει κάθε νόμιμο όριο προφυλάκισης, χωρίς να έχει δικαστεί -κρατείται ήδη για 31 μήνες. Παρά ταύτα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε πρόσφατα να επεκτείνει χρονικά την προφυλάκισή του κατά 6 μήνες.

Ο απεργός πείνας κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς -κατηγορία που ο ίδιος αρνείται, υπερασπιζόμενος όμως την αναρχική του ταυτότητα.

Λόγω της απεργίας πείνας, η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη. Εχει χάσει τουλάχιστον 13 κιλά και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από ανακοπή καρδιάς ή ανεπανόρθωτη βλάβη σε ζωτικά του όργανα.

Κατάληψη σε ένδειξη αλληλεγγύης πραγματοποιείται από χθες Δευτέρα στο τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών στο ΑΠΘ, στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων για την απελευθέρωση του Κώστα Σακκά. Συμβολική κατάληψη πραγματοποιήθηκε χθες και στο ΚΕΠ Βέροιας.

Εν τω μεταξύ, κύμα μηνυμάτων αλληλεγγύης πλημμύρισε χθες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέτοντας τα hashtags «#free_sakkas, #KostasSakkas, #SakkasIsDying» στην κορυφή των ελληνικών trends. Μεγάλη μερίδα των μηνυμάτων γράφονται πλέον σε ξένες γλώσσες, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη και εκτός Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι χθες οι Γιατροί του Κόσμου ανέλαβαν πρωτοβουλία να επισκεφθούν τον απεργό πείνας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται, ωστόσο ο αξιωματικός υπηρεσίας της φρουράς που έχει αναλάβει τη φύλαξη του κρατούμενου, απαγόρευσε τη συνάντηση.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο έξω από το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. Την Παρασκευή, ο Κώστας Σακκάς ανταποκρίθηκε στα συνθήματα των συγκεντρωμένων από το παράθυρο του δωματίου του.

Πηγή: tovima.gr
Σχόλια