Ενωμένη την κεντροδεξιά θέλει ο Μπερλουσκόνι

Την καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας προκειμένου να παραμείνει αρραγής η κεντροδεξιά ζήτησε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά τη συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας του κόμματός του, που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη.

Σύμφωνα με τον Μπερλουσκόνι «η επίσπευση της εξέτασης της υπόθεσης αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τον Άρειο Πάγο της Ρώμης οφείλεται στις πιέσεις που ασκεί μέρος της ιταλικής κεντροαριστεράς», αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ.

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης και πρώην πρωθυπουργός ζήτησε παράλληλα να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να καταργηθεί οριστικά ο φόρος στην πρώτη κατοικία και να ακυρωθεί η αύξηση του ΦΠΑ από το 20% στο 21% το φθινόπωρο, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα.

Στενοί συνεργάτες του Μπερλουσκόνι διεμήνυαν ότι πρόκειται να οργανωθούν κινητοποιήσεις κατά της «πολιτικοποιημένης δικαιοσύνης» πριν από την κρίσιμη ημερομηνία της 30ής Ιουλίου, όταν ο Άρειος Πάγος θα ασχοληθεί με την υπόθεση Μπερλουσκόνι-Μέντιασετ.

Στο μεταξύ εβδομήντα γερουσιαστές της κεντροαριστεράς υπέγραψαν σήμερα το απόγευμα ανοικτή επιστολή με την οποία ζητούν να προστατευθεί η αξιοπρέπεια του Δημοκρατικού Κόμματος και να μην υπάρξουν άλλα «αυτογκόλ» όπως χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις που σημειώθηκαν χθες.

Οι γερουσιαστές επέκριναν με την έκφραση αυτή την υποστήριξη που παρείχε η κεντροαριστερά στο αίτημα του κόμματος Λαός της Ελευθερίας να διακοπούν χθες οι εργασίες του κοινοβουλίου, ώστε η συντηρητική παράταξη να αποφασίσει την μελλοντική της πορεία «υπό το φως της δικαστικής επίθεσης κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

«Ξέραμε ότι δεν επρόκειτο να συγκυβερνήσουμε με την Μέρκελ ή με τον Κάμερον, είναι όμως δημαγωγικό να γίνονται αναφορές σε άμεση επιστροφή στις κάλπες, όταν όλοι γνωρίζουν ότι αν δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος, το κοινοβούλιο θα παραμείνει χωρίς ξεκάθαρη πλειοψηφία», σημείωσαν οι εβδομήντα γερουσιαστές.


Σχόλια