Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε από την αστυνομία, έπειτα από σειρά κλοπών και διαρρήξεων οικιών, χρηματοκιβωτίων εταιρειών και κοινωφελών ιδρυμάτων, καθώς και πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, που φέρεται να είχε αυτή διαπράξει στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Όπως φαίνεται, τα μέλη της οργάνωσης, με σύνθεση τουλάχιστον τριών ατόμων, προσέρχονταν από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης στη Μαγνησία, με αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και πεπειραμένους οδηγούς. Φτάνοντας στην περιοχή, προέβαιναν σε αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας από άλλα οχήματα, τις οποίες τοποθετούσαν στα οχήματά τους, προκειμένου να μην είναι εφικτή η ταυτοποίησή τους.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν μία ληστεία, με τη μορφή ληστρικής κλοπής και πενήντα επτά κλοπές-διαρρήξεις και συγκεκριμένα τριάντα οκτώ περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών οικιών, οκτώ κλοπές – διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων εταιριών και κοινωφελών ιδρυμάτων και έντεκα κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, που διεπράχθησαν από το Σεπτέμβριο του 2013 έως το Φεβρουάριο του 2014 στην πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Η λεία των κλοπιμαίων που ήταν κυρίως χρήματα και χρυσαφικά, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 350.000 ευρώ περίπου.
Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίστηκε σε βάρος δεκατριών μελών της οργάνωσης, ηλικίας από 23 έως 62 ετών, και δέκα τουλάχιστον αγνώστων συνεργών τους, για συγκρότηση και ένταξη, κατά περίπτωση, σε εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και ιεραρχία στη δομή της, με σκοπό τη διάπραξη του αδικήματος των διακεκριμένων κλοπών και της ληστείας, με την μορφή της ληστρικής κλοπής.

Πέντε μέλη της οργάνωσης, το ένα από τα οποία ένας 60χρονος που είναι αρχηγικό στέλεχος, είναι προφυλακισμένα σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ενώ εκδόθηκαν ισάριθμα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των υπολοίπων οκτώ ταυτοποιημένων μελών της.

Η σχηματισθείσα σε βάρος των μελών της οργάνωσης δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.


Σχόλια