Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ληστείες και κλοπές

Για μπαράζ ληστειών και διαρρήξεων χρηματοκιβωτίων, κατηγορούνται έξι άτομα τα οποία συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε Καβάλα, Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες (πέντε Έλληνες και ένας Αλβανός), φέρονται ότι είχαν συγκροτήσει οργανωμένη σπείρα, που δρούσε από τον Αύγουστο του 2011 έως το Φεβρουάριο του 2012, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε μικρό οπλοστάσιο, αποτελούμενο από όπλα και σφαίρες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας επέλεγαν το στόχο τους (δημόσια κτίρια, επιχειρήσεις, οικίες κ.λ.π) και χρησιμοποιώντας συσκευή οξυγόνου παραβίαζαν τα χρηματοκιβώτια, όταν δεν έβρισκαν χρηματοκιβώτια αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και τιμαλφή, ενώ συνήθιζαν κατά τη διάρκεια των ένοπλων ληστειών σε σπίτια να κρατούν ομήρους τους ιδιοκτήτες.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, αρπαγή, παράνομη οπλοκατοχή, εμπορία ναρκωτικών, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ζωοκτονία.

Όπως εκτιμάται οι συλληφθέντες αποκόμισαν περισσότερα από 125.000 ευρώ, χρήματα όμως δεν βρέθηκαν στην κατοχή τους και για το λόγο αυτό γίνεται έρευνα και σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν εξάλλου, στα σπίτια τους βρέθηκε ένα μικρό οπλοστάσιο, αποτελούμενο από ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ και μία γεμιστήρα, μία κομμένη κοντόκανη καραμπίνα, δύο αεροβόλα τυφέκια, δύο αεροβόλα πιστόλια, ένα πιστόλι κρότου-αερίου, 59 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, 93 κυνηγετικά φυσίγγια, 123 φυσίγγια κρότου-αερίου, 77 φυσίγγια περιστρόφου, 26 αμπούλες αεροβόλων πιστολιών, δύο κουτιά σφαιριδίων,.

Επίσης, βρέθηκαν δύο φορητές συσκευές κοπής μετάλλων οξυγόνου, τέσσερις φορητοί ασύρματοι ενδοεπικοινωνίας, τέσσερις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές απενεργοποίησης τηλεφωνικών συχνοτήτων, συσκευή ανίχνευσης καμερών και συστημάτων παρακολούθησης και συσκευή φωνητικής παρακολούθησης χώρου, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, επτά κουκούλες, 47 κινητά τηλεφώνα, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και πακέτων σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή των μελών της και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

 Σχόλια