Επιχείρηση μαστροπείας μέσω Facebook!

Επιχείρηση μαστροπείας μέσω Facebook!

Επιχείρηση διαδικτυακής μαστροπείας είχαν στήσει στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Facebook, 4 γυναίκες και ένας άνδρας, οι οποίοι «ψάρευαν» πελάτες και κανόνιζαν ερωτικά ραντεβού μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο έρευνας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν δύο ελεύθερα προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της οποίας πραγματοποιούνταν ερωτικά ραντεβού, κατόπιν τηλεφωνικής ή διαδικτυακής συνεννόησης, έναντι χρηματικού αντιτίμου. Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκαν διαδικτυακά ίχνη και οι αριθμοί κινητής τηλεφωνίας, ενώ προέκυψε ότι αυτοί αντιστοιχούν σε μια 35χρονη Ελληνίδα και τρεις αλλοδαπές.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε και η εμπλοκή ενός 39χρονου Έλληνα, ο οποίος ήταν συντονιστής και διαχειριστής του επίμαχου προφίλ στο Facebook, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα tablet. Τόσο ο 39χρονος, όσο και οι τέσσερις γυναίκες, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Σχόλια