Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Θεσσαλονίκη, δύο συλλήψεις!

Η «μάχη» για την τρομοκρατία στην Ελλάδα συνεχίζεται κανονικά… Και στο πλαίσιο αυτό η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη σε επιχείρηση που έγινε απόψε στην περιοχή Σταυρούπολης, προχώρησε σε δύο συλλήψεις υπόπτων. Αμφότεροι φέρονται να να συνδέονται με τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και κατά επέκταση FAI και κυρίως με το σχέδιο «Φοίνικας». Δηλαδή, τα τρία τρομοκρατικά χτυπήματα στη διευθύντρια των φυλακών του Κορυδαλλού, στο χτύπημα στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Ναύπλιο και την αποτυχημένη αποστολή του παγιδευμένου φακέλου στον πρώην Διοικητή της Αντιτρομοκρατικής (όχι αυτό με την φωτιά σε όροφο ξενοδοχείου στην Τζακάρτα).

Νωρίτερα το απόγευμα η FAI, η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο, κομάντο Mauricio Morales, με φρασεολογία… «Σέχτας Επαναστατών», όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, ανέλαβε την ευθύνη της αποτυχημένης αποστολής εκρηκτικού φακέλου με παραλήπτη τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Δημήτρη Χωριανόπουλο.

Στην προκήρυξή, αναφέρεται και πάλι το «Σχέδιο Φοίνικας», που είχε γραφεί για πρώτη φορά σε αντίστοιχο κείμενο με το οποίο η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, η FAI και οι Συμμορίες Συνείδησης αναλάμβαναν την ευθύνη της βομβιστική επίθεσης με στόχο το αυτοκίνητο της Διευθύντριας Φυλακών Κορυδαλλού.

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» και η FAI σε εκείνη την προκήρυξη τους ανέφεραν ότι βρίσκονται σε κοινό μέτωπο με άλλες οργανώσεις μεταξύ των οποίων και η «Σέχτα Επαναστατών», μιας οργάνωσης που είχε έντονη δραστηριότητα, με δύο δολοφονίες, στη διετία 2009-2010.

Στην προκήρυξη που ανήρτησαν στο διαδίκτυο, με σκληρή γλώσσα και υβρεολόγιο, τονίζουν την «αναγέννησή» τους αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Παλιές ομάδες ενεργοποιούνται και νέες δημιουργούνται, με την υπόσχεση να δώσουν πνοή στους εφιάλτες της εξουσίας και των υπηκόων της». Σε άλλο σημείο επιτίθενται με ύβρεις εναντίον του πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Δημήτρη Χωριανόπουλου και όσους υπηρετούν σε αυτή, «καλό είναι να γνωρίζουν πως βρίσκονται σε περίοπτη θέση στη λίστες στόχων της F.A.I./I.R.F» αναφέρουν απειλητικά. Στο υστερόγραφο υποστηρίζουν ότι ο εκρηκτικός φάκελος ήταν «απολύτως ασφαλής» για να εκραγεί από πτώση και γράφουν: «Ο μηχανισμός ενεργοποιείται ΜΟΝΟ αν ανοίξει ο φάκελος και όχι από πτώση και κραδασμούς. Δε γνωρίζουμε τι συνέβη. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο φάκελος άνοιξε».
Σχόλια