Επτά τρόποι να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι στις διακοπές, χαλαρώνουμε τρώμε και πολλές φορές παίρνουμε κιλά. Πολλοί από εμάς έχουν αργό μεταβολισμό και φυσικά δυσκολευόμαστε πολύ να χάσουμε τα κιλά που παίρνουμε ακριβώς επειδή είναι αργός ο μεταβολισμός μας. Ο αργός μεταβολισμός επίσης μας κάνει να κουραζόμαστε πιο εύκολα. Υπάρχουν όμως σύμφωνα με τους ειδικούς, εφτά τρόποι να «τονώσουμε» τον μεταβολισμό μας, να είμαστε πιο υγιής και να χάνουμε κιλά ευκολότερα.

 

1. Πρωινή έντονη γυμναστική

Ακόμα και αν είναι πολύ δύσκολο να χάσουμε κιλά, με αυτό τον τρόπο εκτινάσσουμε τον μεταβολισμό μας στα ύψη. Η άσκηση και ας είναι εικοσάλεπτη πρέπει να είναι πολύ έντονη (τρέξιμο, βαθιά καθίσματα, σκοινάκι). Πέντε λεπτά έντονης με δύο λεπτά πιο ήρεμης άσκησης, εναλλάξ, θα κάνουν θαύματα στον μεταβολισμό μας.

 

2. Τρώτε πιο πικάντικα και καυτερά φαγητά

Το κάρι, το πιπέρι καγιέν, το μαύρο πιπέρι, το κύμινο, η κανέλα, το κάρδαμο, το τζίντζερ (πιπερόριζα) και το μοσχοκάρυδο είναι τροφές που αυξάνουν τον μεταβολισμό.

 

3. Νερό

Το νερό έχει την μαγική ιδιότητα να αυξάνει τον μεταβολισμό.

 

4. Κρατάτε τον θυροειδή σας υγιή

Για αυτό χρειάζεται να τρώτε τροφές που περιέχουν σελένιο, ιώδιο κ.α. Τρώτε περισσότερα θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.

 

5. Ποτέ μην ξεχνάτε να φάτε πρωινό

Στους γρήγορους και δύσκολους ρυθμούς που ζούμε αυτό είναι εύκολο, αλλά ένα απο τα χειρότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην φάμε πρωινό. Πρωτεΐνη με φρούτα είναι πάντα η πιο υγιής επιλογή.

 

6. Μην τρώτε αργά το βράδυ

Αποφεύγετε το φαγητό μετά τις 9 και οτι τρώτε από το απόγευμα ως τις εννιά, να είναι ελαφρύ γεύμα (σαλάτες, ομελέτες, σούπες).

 

7. Φτιάξτε μυς

Οσο περισσότερη μυική μάζα έχετε, τόσο πιο εύκολα καίτε. Σηκώστε βαράκια είναι ο γρηγορότερος τρόπος να χτίσετε μυική μάζα και να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας.


Σχόλια