Ερντογάν: Δεν αρκεί μια περιορισμένη επέμβαση κατά του καθεστώτος Άσαντ

Μια περιορισμένη επιχείρηση δυτικών χωρών εναντίον του καθεστώτος Άσαντ δεν αρκεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκτιμώντας ότι η οπιαδήποτε επέμβαση της διεθνούς κοινότητας θα έπρεπε να έχει στόχο την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία.

«Μια περιορισμένη επιχείρηση δεν θα μπορούσε να είναι ικανοποιητική για εμάς», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Μία επέμβαση θα έπρεπε να γίνει κατά το υπόδειγμα του Κοσόβου. Μια επέμβαση μίας ή δύο ημερών δεν θα αρκέσει. Ο στόχος θα έπρεπε να είναι να εξαναγκαστεί το καθεστώς να εγκαταλείψει την εξουσία», υποστήριξε ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, είπε επίσης ότι «αν ληφθούν υπόψη οι δηλώσεις Κέρι, η επιχείρηση μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν από τη σύνοδο της G20», η οποία πρόκειται να γίνει στις 5-6 Σεπτεμβρίου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε δηλώσει πως οι πληροφορίες που συνέλεξαν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας δεν του αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία ότι το συριακό καθεστώς είναι υπεύθυνο για την επίθεση με χημικά όπλα την 21η Αυγούστου κοντά στην Δαμασκό.
Σχόλια