Ερντογάν: «Η συνομωσία απετράπη»

Για συνομωσία εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησής του από τους διαδηλωτές έκανε λόγο σήμερα πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι «απετράπη» χάρη στην κινητοποίηση των οπαδών του.

«Ο λαός έκανε να αποτύχει αυτή η ίντριγκα προσερχόμενος κατά εκατοντάδες χιλιάδων στις συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας του ενώπιον των βουλευτών του AKP στο κοινοβούλιο.

«Ο λαός και η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης απέτρεψαν αυτή τη συνωμοσία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός επιμένοντας πως

αυτές οι συγκεντρώσεις αποτελούν «την πραγματική εικόνα της Τουρκίας» και όχι αυτή των διαδηλώσεων, οι οποίες οργανώνονται σύμφωνα με τον ίδιο από «προδότες και τους συνεργούς τους στο εξωτερικό».

Ο Ερντογάν υπερασπίσθηκε εξάλλου και πάλι τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες επικρίνονται έντονα για τη βαναυσότητα που επέδειξαν στους διαδηλωτές, λέγοντας ότι «πέρασαν το τεστ της δημοκρατίας».

 Σχόλια