Ερώτηση στη Βουλή για το σκάνδαλο Hellas Power-Energa

Για άλλη μία φορά τάραξε τα νερά ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, με την ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή και αφορά το σκάνδαλο των εταιρειών Hellas Power και Energa. Είναι από τους ελάχιστους  όχι βουλευτές αλλά ανθρώπους που τόλμησαν να ασχοληθούν με το τεράστιο και πολύπλευρο, λόγω των εξελίξεων, αυτό σκάνδαλο.  Για αυτό άλλωστε και η δημοσιότητα που έλαβε η ερώτηση του στην Βουλή ήταν ελάχιστη.

Τα όσα αναφέρει σε αυτήν την ερώτηση ο κ. Νικολόπουλος συμπληρώσουν και τα ερωτηματικά και την αποκάλυψη που έκανε χθες ο ειδικός συνεργάτης του e-reportaz (δείτε εδώ) δημοσιεύοντας το βούλευμα και την κατάθεση του κ. Σ. Ψυχάρη στον ειδικό Ανακριτή.  Τα όσα αναφέρονται σε αυτή την ερώτηση κάνουν τα άλλα σκάνδαλα να ωχριούν μπροστά σε αυτό που εξελίσσεται εδώ και λίγο καιρό.  Γιατί τώρα η χώρα έχει Μνημόνια, πολλά Μνημόνια, πείνα δυστυχία και έναν πρωθυπουργό που ξέρει μόνον να κλείνει την ΕΡΤ με τελείως αντιδημοκρατικό τρόπο.  Άραγε τον ενδιαφέρουν συγκεκριμένες σπατάλες στο δημόσιο ή όλες;

Δημοσιεύουμε αυτούσια την ερώτηση του κ. Νικολόπουλου γιατί πρέπει να διαβαστούν τα όσα αναφέρει σε αυτή.  Άλλωστε στο editorial μας την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας αυτό υποσχεθήκαμε ότι θα κάνουμε. «Εμείς θα είμαστε εδώ για όλους εκείνους που στα όσα καταγγέλλουν βρίσκουν τοίχους μπροστά τους και κλειστά αυτιά. Θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε όσους αδικούνται από το σύστημα. Θα είμαστε εδώ για τους συναδέλφους που δίνουν τον δικό τους έντιμο αγώνα. Θα αποκαλύπτουμε, θα καταγγέλλουμε. Τους πάντες και τα πάντα… Δεν μας ενδιαφέρουν τα χρώματα, οι τίτλοι. Τίποτα από όλα αυτά. Μόνον οι πράξεις και οι πρακτικές». Και σε εμάς εδώ ..ΔΕΝ σιωπά η αλήθεια όταν μιλάνε τα λεφτά…

Η ερώτηση του κ. Νικολόπουλου:

1.Πριν από δέκα περίπου μήνες έγινε γνωστό στο πανελλήνιο ότι συνελήφθησαν για κακουργηματική υπεξαίρεση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης και κακουργηματική λαθρεμπορία οι υπεύθυνοι των εταιρειών… HELLAS POWER και ENERGA και οι συνεργάτες τους, οι οποίοι, εμφανίζονται να μην έχουν αποδώσει στα κρατικά ταμεία περίπου 280 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είχαν εισπράξει, βάσει συμβάσεων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από 200.000 ελληνικά νοικοκυριά, για λογαριασμό του Κράτους, αλλά και να έχουν υπεξαιρέσει και διοχετεύσει μέσω αχυρανθρώπων τους πάνω από 120.000.000 ευρώ από τα ποσά αυτά προς διάφορες off shore εταιρείες της Σιγκαπούρης, της Κύπρου, της Ελβετίας, του Λιβάνου του Μονακό και άλλων φορολογικών παραδείσων, με άγνωστη την παραπέρα διοχέτευσή τους.

2.Όλως τυχαίως (;;) καμία Κρατική αρχή, μέχρι που αποκαλύφθηκε η υπόθεση, δεν είχε ενδιαφερθεί να εισπράξει τα χρήματά της. Βεβαίως κανείς από την Τράπεζα της Ελλάδος δεν κινητοποιήθηκε και δεν ενδιαφέρθηκε να μπλοκάρει και να ελέγξει την προέλευση των εμβασμάτων μέχρι και 45.000.000 ευρώ προς off shore εταιρείες φορολογικών παραδείσων, από τις εταιρείες που διαχειρίζονταν χρήματα του ελληνικού λαού.

3.Όλως τυχαίως (;;), μετά την προφυλάκιση αποκαλύφθηκε, μέσω φωτογραφικών ντοκουμέντων, ΦΕΚ και επωνύμων μαρτυριών, τα οποία μάλιστα δημοσιεύθηκαν σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες, ότι όλοι οι πρωταγωνιστές τελούσαν είτε οι ίδιοι είτε μέσω προσώπων του άμεσου οικογενειακού τους περιβάλλοντος (γονείς, συζύγους, αδελφούς) σε άμεση προσωπική, πολιτική και επιχειρηματική σχέση με συγκεκριμένα διαχρονικά κορυφαία πρόσωπα του πολιτειακού αλλά και του πολιτικού βίου της χώρας, απολαμβάνοντας προνομιακές κρατικές συμβάσεις ή υπηρετώντας σε υψηλής εμπιστευτικότητας πολιτικές και υπηρεσιακές θέσεις που συνδέονται με τα πρόσωπα αυτά, ενώ, όπως πληροφορούμαι, ακόμη και πρώτου και δευτέρου βαθμού συγγενείς κορυφαίων πολιτικών εργάζονταν στις εταιρείες αυτές. Οι σχέσεις αυτές θαλπωρής και εξάρτησης, η έκταση των οποίων θα πρέπει να είναι ερευνητέα, ήταν εκείνο που προφανώς επέτρεπε στους εμπλεκόμενους να νοιώθουν πανίσχυροι και, παρά τα όσα είχαν διαπράξει, να επιδεικνύουν πολυτελή ζωή, με καθημερινές παραστάσεις προκλητικής χλιδής, για τις οποίες υπήρξαν επανειλημμένα δημοσιεύματα στον τύπο (λογαριασμοί εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ξενυχτάδικα, ταξίδια, ενοικιάσεις lear jet κλπ), στις πλάτες του πτωχευμένου ελληνικού Κράτους και του πενόμενου ελληνικού λαού και στην υγεία όλων των κορόιδων.
4.Όλως τυχαίως (;;), και ω του θαύματος, έξι ακριβώς μήνες μετά την προφυλάκισή τους, τα πρόσωπα αυτά, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, αποφυλακίζονται με εγγύηση, γιατί από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών και τους Πρωτοδίκες που αποτελούσαν τη σύνθεση του Δικαστικού Συμβουλίου κρίθηκε ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα πάσχουν από προβλήματα υγείας, ότι έχουν οικογενειακά προβλήματα, ότι παρουσιάστηκαν οικειοθελώς στις δικαστικές αρχές (ενώ είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι οδηγήθηκαν στην εισαγγελία σιδηροδέσμιοι μετά από σύλληψη), δεν είναι ύποπτα φυγής αλλά και ότι ποσό εγγύησης από 50.000- 200.000 ευρώ (όταν το ποσό της υπεξαίρεσης φτάνει τα 250.000.000 ευρώ) εξασφαλίζει την παρουσία τους στη δίκη (!!!). Θα μπορούσε κάποιος καλόπιστα να υποθέσει ότι οι συγκεκριμένοι δικαστές ενδεχομένως δεν ζουν στην χώρα ή δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει σ΄ αυτή ή στην καλύτερη περίπτωση (ακόμη πιο καλόπιστα) ότι, υπακούοντας στη συνείδησή τους, επείσθησαν ότι οι εν λόγω κατηγορούμενοι είναι αθώοι ή ότι δεν θα επιχειρήσουν την διαφυγή, μέχρι να προσδιοριστεί η δίκη τους.

5.Η επίδειξη καλοπιστίας από τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό αλλά και από τους Έλληνες Βουλευτές στην περίπτωση αυτή θα ήταν ανεπίτρεπτη ευήθεια, αφού δικαστές και ειδικότερα ο Πρόεδρος της σύνθεσης που εξέδωσε το αποφυλακιστήριο βούλευμα, τέσσερεις μόλις εβδομάδες νωρίτερα είχε απορρίψει ακριβώς το ίδιο αίτημα αποφυλάκισης, πιθανολογώντας την ενοχή τους αλλά και κρίνοντας αυτούς ως υπόπτους φυγής, χωρίς να τον κλονίσουν τα πιστοποιητικά για την υγεία τους και την οικογενειακή τους κατάσταση.

6.Όλως τυχαίως (;;) της αποφυλάκισης είχαν προηγηθεί τέσσερα τουλάχιστον κατά σειρά έντυπα και ηλεκτρονικά δημοσιεύματα, που έχουν ως αφετηρία την Μεγάλη Εβδομάδα, τα οποία προπαρασκεύαζαν την κοινή γνώμη για αλλαγή γραμμής πλεύσης στο χειρισμό της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη, μιλούσαν για ανατροπή του κατηγορητηρίου, προανήγγειλαν την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων και μάλιστα έδιναν έμφαση στην βέβαιη έξοδο από τη φυλακή ενός από αυτούς, που θεωρείται εκ των πρωταγωνιστών.
7.Σε συγκεκριμένο μάλιστα δημοσίευμα, αμέσως μετά το βούλευμα της αποφυλάκισης, ο συντάκτης του ανέφερε ότι είχε προαναγγείλει την δικαστική αυτή εξέλιξη και απόφαση και μάλιστα δύο εβδομάδες πριν από την έκδοσή της, ως αυτοεπιβεβαίωση της αξιοπιστίας και των πληροφοριών που ο ίδιος είχε (!!!!). Τι συμβαίνει λοιπόν σ’ αυτή την υπόθεση; Όλοι αυτοί γνώριζαν ή μιλούσαν στην τύχη, εβδομάδες νωρίτερα, για την αποφυλάκιση; Αλήθεια γνώριζε και κάτι για τις βουλές του Συμβουλίου και κάποιος αμετροεπής κατηγορούμενος , ο οποίος, όπως ήδη αναγράφεται σε δημοσιεύματα, διατυμπάνιζε στον Κορυδαλλό τέσσερεις μέρες πριν από την αποφυλάκισή του, για το βέβαιο αυτής; Πως μπορεί όλα αυτά να συμβαίνουν και η πολιτική και φυσική ηγεσία της δικαιοσύνης να κωφεύουν; Τι ακριβώς έχει συμβεί και όλοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν;

8.Αληθεύει ότι πρόσωπο το οποίο υπηρετεί στον Άρειο Πάγο και απήλθε πριν από μερικές ημέρες από τον δικαστικό κλάδο, προκειμένου να αναλάβει επικεφαλής της καταδίωξης της διαφθοράς, είχε κατά τον ίδιο αυτό χρόνο των δημοσιευμάτων, και πριν από την έκδοση του αποφυλακιστηρίου Βουλεύματος, συναντήσεις με συγγενή πρώτου βαθμού αποφυλακισθέντος για την υπόθεση αυτή, πρωταγωνιστή της υπόθεσης αλλά και με το δικηγόρο του, χωρίς μάλιστα να έχει καμία θεσμική σχέση με την υπόθεση;

9.Όλως τυχαίως (;;) παρ’ ότι πρόκειται για υπόθεση που τουλάχιστον από άποψη ύψους υπεξαίρεσης υπερβαίνει κάθε προηγούμενο στην δικαστική ιστορία της χώρας, ούτε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ούτε η ηγεσία της δικαιοσύνης ούτε η επιθεώρηση του Αρείου Πάγου, στο χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει, έχουν εκδηλώσει την βούλησή τους να ασχοληθούν με τις συνθήκες και με τους όρους που εκδόθηκε το βούλευμα της αποφυλάκισης, ενώ μάλιστα έχουν ως δεδομένο ότι δικαστές που εξέδωσαν το αποφυλακιστήριο μόλις τέσσερεις εβδομάδες νωρίτερα είχαν απορρίψει ακριβώς το ίδιο αίτημα αποφυλάκισης, με αποτέλεσμα τα ερωτήματα και τα ερωτηματικά να είναι βασανιστικά και να απαιτούν άμεση απάντηση. Εκτός και αν κατά την ηγεσία και την επιθεώρηση της δικαιοσύνης τα προβλήματα υγείας των αποφυλακισθέντων και τα οικογενειακά τους προβλήματα επιδεινώθηκαν κατά τον τελευταίο μήνα και πάντως μετά τα δημοσιεύματα ή ξαφνικά η δικαιοσύνη έχει ανακαλύψει ότι ποτέ δεν έλειψαν από τα κρατικά ταμεία κοντά στα 250.000.000 ευρώ, οπότε όλοι μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.

Επειδή για όλα τα παραπάνω η κοινή λογική λέει ότι δεν μπορεί να είναι τυχαία, ενώ με πληροφορούν ότι η υπόθεση αυτή είναι δύσοσμη και πολυπλόκαμη και ότι πτυχές της αγγίζουν ΚΑΙ κορυφαία πρόσωπα του πολιτικού και του επιχειρηματικού βίου.

Επειδή με πληροφορούν ότι για το θέμα αυτό γίνεται παράλληλη εσωτερική αλλά και διεθνής δημοσιογραφική έρευνα, από την οποία αναμένεται να προκύψουν συνταρακτικές αποκαλύψεις.

Επειδή με πληροφορούν ότι τα συνολικά περίπου 280.000.000 ευρώ της υπεξαίρεσης εξακολουθούν να λείπουν από τα Ταμεία του Δημοσίου και των κρατικών εταιρειών ΔΕΣΜΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΛΑΓΗΕ αλλά και από περίπου 40 Δήμους, χωρίς, όλως τυχαίως (;;), κανείς να έχει ενδιαφερθεί για την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας με πρώτο και καλύτερο όλων το Ελληνικό Δημόσιο και τον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος όλως τυχαίως (;;), δεν έχει ορίσει κρατικό δικηγόρο στην υπόθεση.

Επειδή με πληροφορούν ότι κάποιοι μέσα στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης είχαν έτοιμη για μεταμεσονύκτια κατάθεση στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, ανάλογη με εκείνη που εισήχθη στη Βουλή και νομιμοποίησε τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων αλλά και αμνήστευσε με την σύμπραξη του «ευαίσθητου» Υπουργού Δικαιοσύνης της ΔΗΜΑΡ τα φακελάκια των επιόρκων στο Δημόσιο, προκειμένου οι υπαίτιοι του μέγιστου αυτού σκανδάλου να επιτύχουν ευνοϊκή ποινική μεταχείριση και να μην ανοίξουν στόματα για ροές μαύρου χρήματος.

Επειδή οι χιλιάδες προφυλακισμένοι και καταδικασμένοι λόγω πραγματικής αδυναμίας καταβολής χρεών προς το Δημόσιο αλλά και εκείνοι που στερούνται του κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω αδυναμίας να πληρώσουν το χαράτσι και το ηλεκτρικό ρεύμα που τους επιβάλει το Κράτος εξοργίζονται και απαιτούν απαντήσεις από εκείνους που αποφυλακίζουν με εγγύηση 50.000-200.000 ευρώ κατηγορούμενους για κατάχρηση ύψους 250.000.000 ευρώ αλλά και από τη φυσική ηγεσία της δικαιοσύνης και τον αρμόδιο Υπουργό που εποπτεύει αυτή.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

1.Να μου γνωρίσετε με βάση ποιο σκεπτικό αποφυλακίστηκαν έξι ακριβώς μήνες μετά την προφυλάκισή τους οι συλληφθέντες για κακουργηματική υπεξαίρεση 250.000.000 ευρώ, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης και για κακουργηματική λαθρεμπορία υπεύθυνοι των εταιρειών HELLAS POWER και ENERGA και οι συνεργάτες τους, με βάση βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών έναντι εγγύησης από 50.000-200.000 ευρώ. Ποιοι δικαστές εξέδωσαν το βούλευμα αυτό; 2.Αληθεύει ότι ο ίδιος Πρόεδρος Πρωτοδικών του Δικαστικού Συμβουλίου, ο οποίος εξέδωσε το βούλευμα της αποφυλάκισης, ένα μόλις μήνα νωρίτερα είχαν απορρίψει ακριβώς το ίδιο αίτημα αποφυλάκισης, γιατί είχε θεωρήσει τους κατηγορούμενους αυτούς ως πιθανούς ενόχους αλλά και ως υπόπτους φυγής, ενώ δεν βρήκε σ’ αυτούς ικανά προβλήματα υγείας αλλά και οικογενειακά προβλήματα, που να επιβάλλουν την αποφυλάκισή τους;

3.Τι μεσολάβησε και τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου μετέβαλαν μέσα σε τέσσερεις εβδομάδες άποψη; Αληθεύει ότι ο Πρόεδρος του Δικαστικού Συμβουλίου είναι τέκνο υποψηφίου βουλευτή;

4.Πως εξηγούν τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου και η ηγεσία του Αρείου Πάγου ότι η απόφασή της αποφυλάκισης είχε προαναγγελθεί από συγκεκριμένα ΜΜΕ ήδη από το Πάσχα και πάντως τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την έκδοσή της; Είναι αυτό τόσο σύνηθες, για τέτοιου είδους υπόθεση, ώστε θεωρούν ότι μπορούν να εξακολουθούν να κοιμούνται ήσυχοι; Μπορεί να εξηγήσει η ηγεσία της δικαιοσύνης στους χιλιάδες προφυλακισμένους και καταδικασμένους, που, λόγω κρίσης, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους πως γίνεται να αποφυλακίζουν με εγγύηση 50.000-200.000 ευρώ κατηγορούμενους για κατάχρηση ύψους 250.000.000 ευρώ; Πως θα μπορούν να κοιτάζουν στα μάτια και να στέλνουν πλέον στη φυλακή άλλους ανθρώπους, αν εφαρμόζουν άλλα μέτρα και σταθμά στην εξωφρενική αυτή υπόθεση;

5.Αληθεύει ότι υπήρξαν συναντήσεις μεταξύ του προσφάτως παραιτηθέντος από τον Άρειο Πάγο Εισαγγελικού Λειτουργού, προκειμένου να αναλάβει επικεφαλής της καταδίωξης της διαφθοράς, με συγγενή πρώτου βαθμού αποφυλακισθέντος για την υπόθεση αυτή, πρωταγωνιστή της υπόθεσης, αλλά και με το δικηγόρο του; Τι αντικείμενο είχαν οι συναντήσεις αυτές και με βάση ποια θεσμική του αρμοδιότητα, σε σχέση με την υπόθεση;

6.Έχει επιληφθεί ή προτίθεται να επιληφθεί και να διενεργήσει έλεγχο σχετικά με την υπόθεση αυτή η ηγεσία και η επιθεώρηση του Αρείου Πάγου, όταν μάλιστα έχουν ως δεδομένο ότι δικαστές που εξέδωσαν το αποφυλακιστήριο μόλις τέσσερεις εβδομάδες νωρίτερα είχαν απορρίψει ακριβώς το ίδιο αίτημα αποφυλάκισης; Μπορούν να πληροφορήσουν τον χειμαζόμενο λαό, ποια δεδομένα έλαβαν υπ’ όψιν τους και άλλαξαν άποψη οι χειριζόμενοι την υπόθεση δικαστές; Θα επιδείξει η ηγεσία του Αρείου Πάγου για το θέμα αυτό, ανάλογη ευαισθησία με το παρελθόν, όταν είχε ελέγξει για ανάλογο θέμα τον ανακριτή της SIEMENS;

7.Ποιό ακριβώς ποσό έχει υπεξαιρεθεί και δεν έχει αποδοθεί από τους υπευθύνους των εταιρειών HELLAS POWER και ENERGA κλπ και τους συνεργάτες τους; Ποιο ποσό αφορά το Δημόσιο, ποιο τους κρατικούς φορείς και τις εταιρείες ΑΔΜΗΕ, ΔΕΣΜΗΕ και ΛΑΓΗΕ και ποιο ποσό αφορά Δήμους; Να κατατεθεί αναλυτική κατάσταση οφειλών προς το Δημόσιο κάθε ένα κρατικό φορέα, εταιρεία και Δήμο.

8.Σε ποιους προορισμούς διοχετεύθηκαν τα υπεξαιρεθέντα από τους υπευθύνους των εταιρειών HELLAS POWER και ENERGA κλπ και τους συνεργάτες τους χρηματικά ποσά; Να κατατεθεί κατάλογος με τα χρηματικά ποσά που διοχετεύθηκαν από τους λογαριασμούς της εταιρείας προς τρίτες εταιρείες και χώρες; Αληθεύει ότι σε μόνο μία περίπτωση έχουν διαφύγει προς τη Σιγκαπούρη 45 εκατομμύρια ευρώ σε άλλη 20 εκατομμύρια ευρώ προς το Λίβανο και ότι κανείς δεν κατάλαβε τίποτα; Να κατατεθεί από την Αρχή για το Ξέπλυμα σχετικός κατάλογος.

9.Ποιά ποσά από τα υπεξαιρεθέντα έχουν δεσμευθεί από την Αρχή για το ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος και ποιες χώρες αφορούν; Να κατατεθεί κατάλογος με χώρες και ποσά. Τι προσπάθειες επαναπατρισμού έχουν γίνει και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπόθεση;

10.Ποιά ποσά από τα συνολικά υπεξαιρεθέντα δεν έχουν ακόμη ανευρεθεί και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή πρόκειται να προβεί σχετικά η Αρχή για το ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος για την ανεύρεσή τους; Αληθεύει ότι από το συνολικό ποσό αγνοείται ακόμη και σήμερα ποσό περίπου 120.000.000 ευρώ; Πως αλήθεια εκτίμησε το γεγονός αυτό το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών όταν εξέδιδε την απόφαση αποφυλάκισης; Μήπως αυτά τα χρήματα περισσεύουν στο Κράτος ή μήπως θέλησαν να διευκολύνουν τους κατηγορουμένους προκειμένου να τα επιστρέψουν;

11.Αληθεύει η πληροφορία ότι μέρος των υπεξαιρεθέντων μπορεί να έχει διοχετευθεί είτε μέσω της Ελλάδας είτε μέσω υπεράκτιων σχημάτων σε πολιτικά πρόσωπα ή πολιτικούς φορείς και οργανισμούς που συνδέονται με αυτούς; Επιβεβαιώνει η Αρχή για το ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος την ύπαρξη τέτοιων ευρημάτων;

12.Αληθεύει η πληροφορία ότι κατηγορούμενος ο οποίος αποφυλακίστηκε με βάση το Βούλευμα, και ενώ είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο, είχε συναντηθεί με τον «καρπαζοεισπράκτορα» Υφυπουργό Περιβάλλοντος λίγες ημέρες πριν συλληφθεί; Αληθεύει ότι του ζήτησε να αλλάξει ο επικεφαλής του ΔΕΣΜΗΕ, προκειμένου να τοποθετηθεί πρόσωπο της εμπιστοσύνης του, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως ενδιάμεσο σημαίνοντα παράγοντα του δημοσίου βίου με σημαντική επιρροή; Τι έχει να δηλώσει επ’ αυτού ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος;

13.Έχουν ο Υπουργός Οικονομικών, ο ΑΔΜΗΕ, ο ΔΕΣΜΗΕ, ο ΛΑΓΗΕ και οι ζημιωθέντες Δήμοι διορίσει δικηγόρους στην υπόθεση για να παραστούν ως πολιτική αγωγή και να παρακολουθούν την υπόθεση; Αληθεύει ότι ο ΑΔΜΗΕ και ο ΛΑΓΗΕ αντί να παρίστανται ως πολιτική αγωγή, καλύπτουν κατηγορούμενους υπαλλήλους τους και τους πληρώνουν δικηγόρους για υπεράσπιση;

14.Έχει ετοιμασθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης ή τελεί σε γνώση αυτού η ύπαρξη νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου οι υπαίτιοι του μέγιστου αυτού σκανδάλου να επιτύχουν ευνοϊκή ποινική μεταχείριση και να μην ανοίξουν στόματα για τις ροές του μαύρου χρήματος, έναντι της αποδόσεως στο Δημόσιο μέρους του ποσού της υπεξαίρεσης; Δεσμεύεται ότι δεν θα υπογράψει τέτοια ρύθμιση;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Γεν. Γραμματέας ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ  Κόμματος Ελλάδος

 

 Σχόλια