Ερώτηση του ΚΚΕ για την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Χρήστος Κατσώτης σχετικά με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Σαλαμίνας.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Πυροσβεστική Υπηρεσία Σαλαμίνα

Η Πυροσβεστική υπηρεσία στη Σαλαμίνα, νησί με δασικές εκτάσεις και πληθυσμό που τους καλοκαιρινούς μήνες φτάνει και τους 300.000 κατοίκους, καλείται να τα βγάλει πέρα με 21 μόνιμους πυροσβέστες και 23 που είναι 5ετούς διάρκειας, καθώς και 6 οχήματα, τα οποία εκτός του ότι βρίσκονται στα όρια της αντοχής τους, καθώς είναι 25ετίας με φθαρμένα λάστιχα, μένουν ακινητοποιημένα χωρίς να πραγματοποιούνται περιπολίες, για λόγους οικονομίας στα καύσιμα.

Επιπλέον στο προσωπικό οφείλονται οι αποζημιώσεις οδοιπορικών εκτός έδρας από πέρσι, τη στιγμή μάλιστα που οι μισθοί, για ένα επάγγελμα άκρως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, έχουν «πετσοκοπεί».

Η κατάσταση αυτή οφείλεται σε συνειδητή προσπάθεια της Κυβέρνησης να υποβαθμίσει τις πυροσβεστικές υπηρεσίες δημιουργώντας τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά μέσα στο Πυροσβεστικό Σώμα. Σύμφωνα δε, με τους σχεδιασμούς και τις εξαγγελίες θα παραχωρήσει αρμοδιότητες πυρόσβεσης στην Τοπική Διοίκηση και τους εθελοντές, που σημαίνει ότι θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο η όποια προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και θα είναι σε βάρος της ποιότητας και του οξυγόνου του λαού.

Ερωτάται ο κ . Υπουργός τι μέτρα θα λάβει για,

Την αναβάθμιση της υπηρεσίας με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, τη μονιμοποίηση των 5ετούς διάρκειας και τον επαρκή εξοπλισμό της με νέα πυροσβεστικά οχήματα.

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους».

 


Σχόλια