ΕΣΗΕΑ: Δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών

Η Αντωνιάδου κέρδισε τον Τρίμη – Πρώτη δύναμη οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» στις εκλογές της Ένωσης Συντακτών -Δεύτερη η «Συσπείρωση»

Ανακοινώθηκαν από την Εφορευτική Επιτροπή τα αποτελέσματα των εκλογών της 18ης και 19ης Ιουνίου 2013 για τη σύνθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Στις εκλογές ψήφισε το 58% των δημοσιογράφων που είναι εγγεγραμμένα μέλη στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Από την ανάγνωση των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι οι δημοσιογράφοι αποδοκίμασαν τους εμπνευστές των απεργιών μέσα στην κρίση.

Πρώτη σε ψήφους αναδείχθηκε η παράταξη «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» με επικεφαλής την Μαρία Αντωνιάδου που έλαβε 756 ψήφους και δεύτερη δύναμη η «Συσπείρωση Δημοσιογράφων» του απερχόμενου προέδρου της Ένωσης Συντακτών Δημήτρη Τρίμη με 689 ψήφους. Και οι δύο παρατάξεις εξασφαλίζουν από τρεις έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Την τρίτη θέση κατέλαβε η παράταξη «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» που καταλαμβάνει δύο έδρες. Από μία έδρα στο νέο ΔΣ παίρνουν οι παρατάξεις «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων», «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι», και «Δημοσιογραφική Συνεργασία».

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Εγγεγραμμένοι: 5.701/ Ψήφισαν: 3.322

Έγκυρα: 3.185 Άκυρα: 60 Λευκά: 77

Εκλογικό μέτρο: 289

Έλαβαν:

Ι. Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» (ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΥΠΕΡΒΑΣΗ) – Ψήφοι: 756 Έδρες: 3

ΙΙ. Συνδυασμός «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ» – Ψήφοι: 689 Έδρες: 3

ΙΙΙ. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» – Ψήφοι: 561 Έδρες: 2

ΙV. Συνδυασμός «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΚΕΔ)» –  Ψήφοι:321 Έδρες: 1

V. Συνδυασμός «ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» –  Ψήφοι: 289 Έδρες: 1  –

VΙ. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» –  Ψήφοι: 264 Έδρες: 1

VΙΙ. Συνδυασμός «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ –  (FinancialCrimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)»  – Ψήφοι: 250 Έδρες: –

VΙΙΙ. Συνδυασμός «ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑΙ… ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΤΕ!!!» –  Ψήφοι: 30 Έδρες: –

Πηγή: ΠΡΩΤO ΘΕΜΑ
Σχόλια