Ηλιούπολη: Κινέζικο εστιατόριο.. «ξέπλενε» χόρτο

Το κινέζικο εστιατόριο στην Ηλιούπολη, ήταν από τα πιο γνωστά στην ευρύτερη περιοχή της ΝοτιοΑνατολικής Αττικής. Το πελατολόγιο μεγάλο, και οι παραγγελίες καθημερινά αυξανόμενες. Ωστόσο η λειτουργία του, δεν δικαιολογούσε τον τρόπο ζωής που ακολουθούσαν οι Κινέζοι ιδιοκτήτες.

Ύστερα από πληροφορίες, μεικτό κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, το μεσημέρι της Παρασκευής 14/06, πραγματοποίησε έρευνα στο Κινέζικο εστιατόριο. Όπως διαπίστωσαν, το Κινέζικο εστιατόρια, ήταν «επιχείρηση βιτρίνα», για τη διάθεση στην αγορά υδροπονικής καλλιέργεια κάνναβη.

Οι Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη έξι ατόμων, σε Ηλιούπολη και Μαραθώνα. Πρόκειται για δύο άνδρες -51ετών υπήκοος Βιετνάμ κι έναν 35χρονο Κινέζο, ενώ συνέλαβαν και τέσσερις γυνάικες,- δύο 40χρονες και μια 41χρονη Κινέζες- και μια 41χρονη υπήκοο Βιετνάμ.
Όπως διαπιστώθηκε κατά την προανάκριση, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν δημιουργήσει στο Μαραθώνα τρία μεγάλα θερμοκήπια, στα οποία καλλιεργούσαν για τα «αδιάκριτα βλέμματα» κηπευτικά (ντομάτες, μελιτζάνες κα), ενώ η «σοδειά» τους, ήταν η καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης. Στον περιφραγμένο χώρο, διατηρούσαν επίσης εγκαταστήσεις με ειδικό εξοπλισμό για την ανάπτυξη των νεαρών φυτών κάνναβης σε γλαστράκια, καθώς και αποξηραντήριο για τις ποσότητες κάνναβης που παρήγαγαν από τις καλλιέργειες. Στον ίδιο χώρο, σε παράπηγμα, διαβιούσαν και οι καλλιεργητές.

Από την εξέταση στα εργαστήρια, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη ποιότητα κάνναβης που καλλιεργούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, έχει μεγάλη περιεκτικότητα τετραϋδροκανναβινόλης και πολύ υψηλή τιμή πώλησης. Τα Αρχηγικά μέλη της Σινο-Βιετναμέζικης εγκληματικής οργάνωσης, είχαν στην ιδιοκτησία τους το Κινέζικο εστιατόριο στην Ηλιούπολη, επιχείρηση την οποία χρησιμοποιούσαν για την κάλυψη των παράνομων δραστηριοτήτων τους και τη νομιμοποίηση των εσόδων τους.
Κατά την έφοδο των Αστυνομικών, κατασχέθηκαν στα θερμοκήπεια του Μαραθώνα,

  • 1.003 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 10-180 εκ.
  • 525 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 15εκ. σε γλαστράκια.
  • Ποσότητα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας μικτού βάρους -2.840γρμ-.
  • Ζυγαριά ακριβείας, εξοπλισμός αποξήρανσης- ανεμιστήρας, λάμπα αλογόνου, σύστημα ψεκασμού-, αγροτικά εργαλεία και λιπάσματα τα οποία χρησιμοποιούσαν στις καλλιέργειες.

Σε ένα από τα κατασχεμένα αυτοκίνητα, των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης 13 συσκευασίες με κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας μικτού βάρους -13.614- γρμ., και 2 συσκευασίες μικτού βάρους -20- γραμμαρίων.
Σε παράλληλη έρευνα στο Κινέζικο εστιατόριο της Ηλιούπολης, κατασχέθηκαν ποσότητες 35γρμ. ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για «δειγματισμό» στους «ενδιαφερόμενους πελάτες», και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Σε έρευνα κατά τη σύλληψη των έξι Σινο-Βιετναμέζων, κατασχέθηκε επίσης το ποσό των 15.570€, 9 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, και 5 ΙΧΕ αυτοκίνητα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, και οδηγήθηκαν σε Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.


Σχόλια