Ηράκλειο: Ελεύθερος υπό όρους ο 43χρονος για τους πυροβολισμούς

Ελεύθερος αφέθηκε αλλά με περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 43χρονος, ο οποίος τον Ιούλιο του 2012, είχε πυροβολήσει τραυματίζοντας τους τρεις θείους 18χρονου, ο οποίος είχε καταγγελθεί για βιασμό της 15χρονης, ανιψιάς του.

Ο άνδρας στην απολογία του στην ανακρίτρια, υποστήριξε ότι ενώ βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του Τυμπακίου Hρακλείου και βρισκόταν «ήσυχα κι ωραία» με την οικογένειά του, προκλήθηκε έντονα από τους τρεις άνδρες, ακολούθησε συμπλοκή και έντονο φραστικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να αφαιρέσει το όπλο ενός εκ των τριών, παραδεχόμενος ότι πυροβόλησε εναντίον τους, αλλά «γιατί βρισκόταν σε άμυνα και κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς κινδύνευε η οικογένειά του».

Ο 43χρονος ξεκαθάρισε πως δεν ήταν στα σχέδια του να τους σκοτώσει, αλλά δέχθηκε απειλές και προσβολές για την οικογένειά του.

Σύμφωνα με την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα και τους περιοριστικούς όρους, ο άνδρας απαγορεύεται να βγει εκτός χώρας και είναι υποχρεωμένος να δίνει το παρών κάθε 1η, 11η και 30η του μήνα στην Ασφάλεια Ηρακλείου.

 Σχόλια