Η αυστριακή Kronen Zeitung εκθειάζει τη Νάξο!

Τρεις σελίδες αφιερωμένες στη Νάξο εντάχθηκαν στην αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, ως συνέχεια του παραληρήματος των Αυστριακών για τις Κυκλάδες!.

Στο αφιέρωμα επισημαίνεται, πως στη Νάξο έχει διατηρηθεί η «παλιά Ελλάδα» με όλα τα καλά της από τα γραφικά στενά και τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο Κάστρο, τα μεσαιωνικά σπίτια, μέχρι τα δεκάδες μαγαζιά και μαγαζάκια, αλλά και τις ταβέρνες και τα εστιατόρια.

Φυσικά, γίνεται αναφορά στις αμμώδεις παραλίες των πολλών χιλιομέτρων, στον Άγιο Προκόπιο και την Αγία Άννα, αλλά και στην τυπική μεσογειακή κουζίνα που τίποτε δεν έχει χάσει από τα καλά της, όπως επίσης και την έντονη νυχτερινή ζωή, με τον συντάκτη του αφιερώματος να συμπεραίνει πως οι θεοί είχαν δίκιο. «Στη Νάξο υπάρχουν όλα όσα συνιστούν ένα ελληνικό νησί».

Το αφιέρωμα στην Kronen Zeitung όπως και αντίστοιχο που δημοσιεύτηκε στο κυριακάτικο φύλλο της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας Kourir με τίτλο «Τέσσερα ελληνικά νησιά σε τεστ», αποτυπώνει εντυπώσεις από το ταξίδι που πραγματοποίησαν πρόσφατα στις Κυκλάδες, Αυστριακοί δημοσιογράφοι εκπρόσωποι των σημαντικότερων αυστριακών ημερήσιων εφημερίδων, ειδικών εντύπων και της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, στο πλαίσιο αποστολής που διοργάνωσε το Γραφείο Αυστρίας του ΕΟΤ σε συνεργασία με το δήμο Νάξου και δύο ταξιδιωτικούς οργανισμούς.

 

 Σχόλια