Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε τη «σπείρα των Α.Τ.Μ.»

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την εξάρθρωση της «σπείρας των Α.Τ.Μ.» που είχε αναστατώσει τη βόρεια Ελλάδα με τις απανωτές κλοπές, η έρευνα -που συνεχίζεται ακόμη- οδήγησε στην εξιχνίαση άλλων δυο περιπτώσεων. Μάλιστα, κατηγορούνται τώρα άλλοι έξι Έλληνες, ανεβάζοντας τον αριθμό των μελών της συμμορίας στους 14!

Σύμφωνα με το thebest, οι αστυνομικοί του τμήματος Ηράκλειας Σερρών ταυτοποίησαν τους δράστες ηλικίας 24 ως 41 χρόνων και για δύο απόπειρες κλοπής Α.Τ.Μ. από τράπεζες που είχαν γίνει στις 12 Απριλίου και τις 9 Δεκεμβρίου του 2010 στην πόλη τους, αλλά αποτράπηκαν χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των αστυνομικών.

Οι κακοποιοί, όμως, κατάφεραν και τις δυο φορές να διαφύγουν μέσα στο σκοτάδι, τη δεύτερη με ένα αυτοκίνητο που είχαν κλέψει από την Πετρούπολη Αττικής και του είχαν βάλει πινακίδες κλεμμένες από το Ρέντη.

Η δράση της συμμορίας είχε τελειώσει δέκα ημέρες αργότερα, όταν συνελήφθησαν ο 35χρονος τότε «εγκέφαλος» και άλλα επτά μέλη της ηλικίας 23 ως 37 χρόνων. Ως τότε, είχαν κλέψει ή αποπειραθεί να κλέψουν επτά Α.Τ.Μ. που περιείχαν συνολικά 280.000 ευρώ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, την Ξυλούπολη, τον Τρίλοφο, τη Νέα Μάδυτο, τη Νέα Μεσήμβρια και την Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των υπόλοιπων έξι μελών της σπείρας και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών περιλαμβάνει κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και πλαστογραφία. Οι πρώτοι οκτώ που είχαν συλληφθεί, έχουν ήδη καταδικαστεί πρωτοβάθμια σε ποινές κάθειρξης πολλών ετών.

 


Σχόλια