Η επιχείρηση της ΕΚΑΜ- εξουδετέρωση Αλβανού δραπέτη

Γράφει η Νάντια Αλεξίου

Ζωσμένος με χειροβομβίδες -όπως διαπιστώθηκε – ήταν ο Μ.Κόλλα, ενώ σε σακίδιο το οποίο εγκατέλειψε στο σημείο ο καταζητούμενος Αλβανός συνεργός του Ι.Κούπα, είχαν μαζί τους ταπερ με κεφτέδες- φρεσκομαγειρεμένο φαγητό.

Όπως αναφέρουν Αστυνομικές πηγές, ο νεκρός Αλβανός,

δεν εμφάνιζε «εικόνα» καταπόνησης- βρίσκεται στα βουνά για μεγάλο χρονικό διάστημα- χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι δεν είχε μούσι/ γενειάδα- γεγονότα που κάνουν τους Αστυνομικούς να πιστεύουν ότι πιθανότατα οι δύο δραπέτες, όλο το διάστημα που ήταν καταζητούμενοι, είχαν βγει καταφύγιο σε «γνωστό» σπίτι
, ενώ είναι πλέον βέβαιο ότι υπήρχαν άτομα τα οποία τους βοηθούσαν από την περιοχή.

Στο σημείο της ένοπλης συμπλοκής, εντοπίσθηκε επίσης και το αλεξίσφαιρο που φορούσε ο Αλβανός δραπέτης- Ι.Κούπα-, σε μια προσπάθεια να έχει μεγαλύτερη ευχέρεια κίνησης, κατά τη διαφυγή του.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τις τελευταίες ημέρες στα Ιωάννινα – είχε πυκνή ομίχλη – σε συνδυασμό με την πανσέληνο, και το φυσικό περιβάλλον, ενδεχομένως να «προσέφεραν αίσθημα ασφάλειας» στους Αλβανούς δραπέτες, οι οποίο δεν αποκλείεται να εκτίμησαν ότι οι υψηλής τεχνολογία θερμικές αποτυπωτικές κάμερες, τις οποίες έχουν στη διάθεσή τους οι άνδρες ης ΕΚΑΜ, δεν θα τους εντόπιζαν. Οι μάχιμοι και καλά εκπαιδευμένοι Αστυνομικοί ωστόσο, είχαν οριοθετήσει περίμετρο στις παραποτάμιες κοίτες του Καλαμά- περάσματα λαθροδιακινητών ναρκωτικών και δουλεμπόρων- με τη γνωστή εξέλιξη.

Μόλις ολοκληρώθηκε η Αστυνομική επιχείρηση, ο Υπ.Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ενημερώθηκε από τα επιχειρησιακά κλιμάκια της ΕΛΑΣ, και συμμετείχαν στην επιχείρηση, συνεχάρη το σύνολο των Αστυνομικών, που συμμετέχουν όλο αυτό το διάστημα στις έρευνες, ενω εξέφρασε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στον 26χρονο τραυματία Αστυφύλακα της ΕΚΑΜ, ο οποίο τραυματίστηκε από τα πυρά των Αλβανών κακοποιών καθώς και την συμπαράσταση του στην οικογένεια του τραυματία. Άμεσα επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά, τον οποίο και ενημέρωσε για την εξέλιξη, και εκείνος με τη σειρά του ζήτησε από του Υπουργό να διαβιβάσει κατι τις δικές του ευχές στον τραυματία Αστυφύλακα και την οικογένειά του, και τις ευχαριστίες του στο αξιόμαχο προσωπικό της ΕΛΑΣ.

Αναμένεται η διενέργεια νεκροτομής στη σορό του Μάριαν Κόλα, έχει γίνει νεκροψία στο σημείο που έπεσε νεκρός τα ξημερώματα, ενώ ειδικά κλιμάκια της ΕΛΑΣ, ιχνηλατούν το χώρο, προκειμένου να συλλέξουν όλα τα ευρήματα από την περιοχή, ως προανακριτικό υλικό.

Οι έρευνες συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή για τον Ι.Κούπα.


Σχόλια