Η Ισπανία ποινικοποιεί τις διαμαρτυρίες!

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ισπανία ο νόμος Προστασίας του Πολίτη που εισηγείται το υπουργείο Εσωτερικών, αφού μεταξύ άλλων προβλέπει πρόστιμο 30.000-600.000 ευρώ για. συνάθροιση πολιτών μπροστά από τη Βουλή χωρίς προηγούμενη έγκριση των Αρχών.

Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», σε περίπτωση που πολίτης προσβάλει αστυνομικό θα τιμωρείται με πρόστιμο 30.000 ευρώ, ενώ θα περιλαμβάνονται επίσης πρόστιμα «ανάλογου ύψους» για όσους συμμετέχουν σε πορείες διαμαρτυρίας, διαδηλώνουν μπροστά από την ισπανική Βουλή, καίνε κάδους απορριμμάτων ή συναλλάσσονται με πόρνες σε δημόσιους χώρους που βρίσκονται κοντά σε σχολεία.

Στις 30.000 ευρώ θα ανέρχεται επίσης το πρόστιμο σε περίπτωση που πολίτης προσβάλει αστυνομικό, ενώ στο συνολικό σχέδιο μέτρων που αναμένεται να τεθούν προς ψήφιση στο υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή περιλαμβάνονται επίσης πρόστιμα «ανάλογου ύψους» για όσους συμμετέχουν σε πορείες διαμαρτυρίας, διαδηλώνουν μπροστά από την ισπανική Βουλή, καίνε κάδους απορριμμάτων ή συναλλάσσονται με πόρνες σε δημόσιους χώρους που βρίσκονται κοντά σε σχολεία.

 

Διαβάστε περισσότερα στο parapolitika.gr


Σχόλια