Η Ιταλία θα θρηνήσει την απώλεια 250.000 θέσεων εργασίας φέτος

Διακόσιες πενήντα χιλιάδες θέσεις εργασίας πρόκειται να χαθούν φέτος στις ιταλικές βιομηχανίες και στον τριτογενή τομέα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ένωσης Ιταλικών Επιμελητηρίων.

Ως τα τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να προσληφθούν 750.000 εργαζόμενοι. Όμως οι απολύσεις και οι πρόωρες και υποχρεωτικές συνταξιοδοτήσεις πρόκειται να αγγίξουν το 1 εκατομμύριο εργαζόμενους.

«Παρά την αδιαμφισβήτητη οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα, οι ιταλικές επιχειρήσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν νέα απασχόληση», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εργασίας Ενρίκο Τζοβανίνι.

«Για να μπορέσει να ξαναρχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των εργαζομένων πρέπει να καταφέρουμε να μειώσουμε άμεσα τους φόρους και τις γραφειοκρατικές υποχρεώσεις που βαραίνουν τις επιχειρήσεις μας» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης των Ιταλικών Επιμελητηρίων Φερούτσιο Νταρντανέλο.

Οι τομείς που προβλέπεται ότι θα συνεχίσουν να πλήττονται εντονότερα από την οικονομική κρίση τους επόμενους μήνες είναι εκείνοι των εμπορικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, των μεταφορών και των προμηθειών, ιδίως στον τριτογενή τομέα.

Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρήσεις που αναμένεται να σημειώσουν ανάκαμψη είναι εκείνες του φαρμακευτικού και χημικού τομέα, της παραγωγής πλαστικών και των ασφαλίσεων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 


Σχόλια