Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις με «ανοιχτή ΕΡΤ» εκτιμά το ΚΚΕ

Η απόφαση του ΣτΕ διευκολύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει στη διάλυση της σημερινής ΕΡΤ, την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων για το προσωπικό που θα μείνει, εκτιμά το ΚΚΕ, ασκώντας παράλληλα κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ότι αυτή η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με ‘ανοιχτή’ ΕΡΤ, δεν αναιρεί το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ πετιούνται στον δρόμο και η περιουσία της παραδίδεται στο μεγάλο κεφάλαιο. Για αυτό άλλωστε ο υπουργός Οικονομικών, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έσπευσαν να την υιοθετήσουν» προσθέτει το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση του κόμματος επιρρίπτεται «μεγάλη ευθύνη σε εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις, κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, που πανηγυρίζουν για την απόφαση του ΣτΕ και που όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν κριτική στην κυβέρνηση και τη ΝΔ από τη σκοπιά της υπεράσπισης της ‘δημοκρατίας’ και των ‘θεσμών’» και συνεχίζει:

«Ως ένας από τους δύο πόλους του συστήματος ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει καθαρά πλέον στο όνομα των μεταρρυθμίσεων, δηλαδή των αναγκαίων αναδιαρθρώσεων προς όφελος του κεφαλαίου για την εξασφάλιση της κερδοφορίας του, που υλοποιείται πάντα με τσάκισμα των εργαζομένων».

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, όλους τους εργαζόμενους, να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τα νέα μέτρα που είναι προ των πυλών και τονίζει ότι με βάση τις εξελίξεις γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να γίνει δεκτή στη Βουλή, η τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

πηγή: Newsroom ΔΟΛΣχόλια